Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejde sdílet soubory mezi Windows 10 a 7

Zdar,

dalsi jeblotina popularne debilniho systemu Windows 10:

PC1 Windows 10 lokalni uzivatel Redmarx heslo aaa
PC2 Windows 7 lokalni uzivatel Redmarx heslo aaa

Nastavene sdileni slozek a opravneni a vse fungovalo OK.

---

Protoze PC1 budu prevazet a nebudu ho mit pod kontrolou, tak jsem si na nem zmenil lokalni ucet na ucet Microsoft. Abych se pripadne k PC dostal respektive, aby v pripade nejake kradeze jsem mel licenci Windows propojenou se svym uctem a mohl ji zablokovat. Prisel mi ucet Microsoft jako docela dobry napad.

Takze ted to je PC1 Windows 10 ucet Microsoft Redmarx (email) a heslo k emailu.

Z Windows 10 mohu i nadale bez problemu pristupovat k Windows 7, ale opacne uz ne. Z Windows 7 na Windows 10 pokud se prihlasim na \\PC1, tak nic, nemam opravneni k pristupu k PC1 a pokud se prihlasim na \\PC1\Sdilenaslozka, tak to chce uzivatelske jmeno a heslo, ale at zadam cokoli, tak to pise "Nemate opravneni pristupu k teto sdilene slozce".

Abych to obesel, v domneni, ze je to tim uctem Microsoft, tak jsem vytvoril noveho lokalniho uzivatele RedmarxA s heslem aaa v obou systemech s tim, ze po zadani uzivatele a hesla me to pusti do sdilene slozky na Windows 10. Opak je pravdou, \\PC1\Sdilenaslozka stale odmita a pise i nadale "Nemate opravneni pristupu k teto sdilene slozce".

Neco jsem cetl, ze pokud chci sdileni, musim prejit zpet na lokalni ucet, pripada mi to jako totalni zoufalost. Preci to musi nejak fungovat, ikdyz Microsoft v cele s Indem je asi schopen posrat uplne vsechno.

Nejake tipy?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny