Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémový reproduktor a problémová sluchátka s v výstupem na ně. Prská , chrčí

Ahoj, mám podivně vysvětlitelný problém s reproduktory (jde o přídavné repráky k monitoru, ale to je jedno, důležité je, že mají analogový3.5mm jack line-in vstup, napájené 5V). Ty repráčky mají ještě 2x 3.5mm VÝSTUP na sluchátka. Mají ještě knoflík na hlasitost.

Problém je, když jsou splněny tyto podmínky:
-hlasitost repráků je kolečkem nastavena skoro na max (odhadem ≥75%)
- vstup do těch repráků není tichý (nedokážu říct přesně, asi nad 50%), tedy systémová hlasitost výstupu počítače/přehrávače nesmí být nízká.
-- kombinace obou faktorů čím vyšší výsledná hlasitost, tím vyšší četnost lupání - od ojedinělých zkratů po téměř souvislý chrčení)
-3pinová sluchátka to nedělají (zkoušel jse 1ks)
-jedna 4 pinová sluchátka to nedělají s mikrákem
-dělají to jedna 4pinová sluchátka s mikrákem za podmínky, že nedržím stlačené tlačítko (strojvedoucí ve vlaku taky musí periodicky mačkat nějaké tlačítko jako signál že bdí). Nebo tlačítko zakápnu nebo hardwarově jinak stlačím permanentně.

Tak se děje: ŽE Z TĚCH REPRÁKŮ (!!!) se ozývá místy dost hlasité lupání a praskání (asi odpovídá místům, kde je je zvukový skladba nad určitou hlasitost)
)

Proč proboha to dělají jen jedny sluchtáka?
Proč se to ozývá z těch repráků?
Proč musí být hlasist naštelovaná na skoro maximum?
Proč to nechrčí kontinuálně, ale jen je to série lupání a praskání?
-Proč záleží na výberu sluchátek?
-Proč problémová sluchátka hrajou OK(stereo) a nezpůsobují chrčení, když držím na nich 3. tlačítko (mají 3 tlačítka: + , – , třetí).. Hrajou tišeji Podobně zmršeně hrají přímo v notebooku (tam stačí drže to tlačítko 2 sekundy při připojování a). Jinak také hrajou tišeji. V přehrávači také musím držet tlačítko, aby nehrále mono+ploše+tišeji, ale stejně hrajou tišeji než obvykle.

Jednak jsou divná sluchátka ale i reprák.

Jelikož vstup do těch repráků je pouze již zmíněný line-in, tak je uplně jedno, jestli je zapojen do line-out monitoru (který posílá zvuk z hdmi/displayportu) nebo z přehrávače (na zkoušku; přehrávač si rovnou můžu připojit ke sluchátkům rovnou).

Předmět Autor Datum
Do stereo jacku (který je na těch reproduktorech můžeš strkat zase jenom stereo jack, tedy třípinový…
jirka44 13.05.2018 15:40
jirka44
do se mi zdá dost brutální. Jak mám poznat na všech zařízeních s jack konektorem, jaký mají konektor…
jiřin 13.05.2018 16:57
jiřin
(což by měl být mikrofon a zem) někdy jo, někdy ne [82289-ctyrpiny-ruzne-png] poslední
jirka44 14.05.2018 06:57
jirka44

do se mi zdá dost brutální. Jak mám poznat na všech zařízeních s jack konektorem, jaký mají konektor? Proč jiná 4 pinová sluchátka tam jdou bezproblémově?

Navíc nechápu to omezení: Pokud je 3pinový, tak pin 3 a 4 na sluchátkách (což by měl být mikrofon a zem) by se měly zkratatovat (možná je to špatná úvaha, záleží jak je to řešeno)-

Opačně, je možné dávat do 4 pinového jacku (opět, jak to mám zkoumat) 3 pinová sluchátka. to by se měl zkratovat pin 3 a 4 v zařízení což by mělo na vstupu mikrofonu dělat čistou nulu, tedy by to mělo být kompatibilní .Je to také správná úvaha?

Není ten reproduktor nějak odfláknutý, když to způsobí chrčení?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru