Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 Pro a licence v biosu.

Problém je ten, že pokiaľ si Inovovala z W7 Home (OEM) riadne licencovaného, zakúpeného, zo spodku mašiny oštítkovaného s náležitým KEY, zmenili servery MS na základe tvojho ID HW (do ktorého spadá aj Bios) postup v obrátenom garde, pričom ti automaticky počas Inovácie (prechodu) na W10 pridelili úplne novú, jedinečnú licenciu (KEY) určenú výhradne pre W10 Home. Znovu viazanú na tvoj HW.

Táto nová licencia pre W10 (zmenený KEY) je uložená v pamäti na serveroch MS, ale je tiež uložená pod zmenou nového key aj v tvojej PC zostave. Zmena predmetného KEY nastala bez vedomia majiteľa, po reštartoch pri Inovácii z W7 na W10.

Záleží, čím a akým HW disponuješ.

Ak je tvoj PC staršej verzie HW, je licencia (KEY) pre W10 Home uložená v Registroch, konkrétne kľúč SAM, a ak máš UEFI prípadne eeprom, mala by byť v Bios.

Flešnutím Biosu alebo skratovaním Jumperu, či peckou vedľa CMOS do výrobného nastavenia sa absolútne nič nemení. ID HW zostáva stále recipročné, jedinečné a zachované na serveroch MS.

Otvor si čierne okno cmd.exe, ako Správca !!!!

Postupne okopči do cmd tieto príkazy:

slmgr /upk

slmgr /cpky

slmgr /rearm

Je viac možností, hackovanie Biosu (AMI) by bolo zrejme pre teba zložité, prípadne použiť nástroj k extrakcii tabuľky Bios cestou SLIC.

https://ami.com/en/

Ak chceš zistiť, či je licencia uložená v Bios, sprav to cestou PowerShell týmto príkazom:

powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Detto to ide aj zadaním do cmd.exe, ako Správca!!!!

Prelúskaj poctivo fóra, návody, usw.

https://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios

https://www.dell.com/community/Windows-General/My-COA-Windows-KEY-is-scratched-off-and-my-Bios-SLP-SLIC2-1-Data/td-p/5124734

-----
Pozn.:
Dostaví sa sem po čase určite nabudený tester karkatoa, alias kačikač či iná jeho postava v podobe máničky, ten nepotrebuje OS Windows na prácu, ako Ja, či miliardy normálnych občanov, ten ti vec od stola náležite objasní. Teším sa na jeho nedočkavé šúpanie nohami v kúte s výrazmi, ste tady všichni lamy, lamičky, po SVK - lamulienky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny