Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení emailové komunikace

Jsem laik a proto mě zaujala ta jednoduchost. Pro mě a pro ty, kterým bych chtěl psát, zásadní. Dnes jsem to zkoušel a ten druhý nemusí nic mít a nic dělat a ani nemusí být všichni u jednoho poskytovatele, jak píšeš. Zde přepis z odborného článku, kde jsem se vlastně dnes prvně o této službě dozvěděl, i když je to 3 roky už v provozu.

Webová služba ProtonMail je na první pohled vcelku běžný webmail. Jenže má v sobě integrovaný kódovací mechanizmus, veškerá pošta tedy internetem putuje v zašifrované podobě a stejně tak je i uložená na serverech provozovatele.
Správci serveru neznají klíče, nemohou zprávy dešifrovat a ani je nikomu předat. Uživatelé si přitom nemusí instalovat žádný doplněk, vše funguje přímo v prohlížeči. (zdroj: cnews.cz)

Pro plně šifrovanou komunikaci je nutné, aby ProtonMail používaly obě strany. Pokud ale uživatel ProtonMailu zašle zprávu někomu s účtem na Gmailu, Outlooku.com, Seznamu apod., bude si moci vybrat, zda pošle tradiční nešifrovanou zprávu, nebo jen odkaz na webovou stránku, kde už zpráva zašifrovaná je. Adresát bude muset znát klíč, aby ji otevřel. Znamená to tedy jediné- v předstihu se domluvit s příjemcem na tomto klíči, a nesdělovat mu ho emailem nebo mobilem :-)

https://www.securitymagazin.cz/technologie/ochrana-pres-smirovanim-tajnych-sluzeb-webmail-se-sifrovanim-a-zdarma-svycarsky-protonmael-1404043959.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny