Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení emailové komunikace

Spolocnost je CH, IP tiez, podla popisu to vyzera na nejaky projekt nadsencov, tvrdia dokonca, ze su opensource, takze potialto to vyzera ok.
Ale inak ma nicim neohurili, bezny emailovy poskytovatel s vlastnym klientom pre desktop, Android a IOS + vlastny VPN server/client. Ak chces maily sifrovat uz pred odoslanim zabudni na Outlook a spol a budes nuteny pouzivat ich klienta na PC aj mobile, inak sa maximalne zasifruju az na servri (od teba odidu nesifrovane) a v tom pripade prijemca opat musi pouzivat ich sluzbu/klienta, aby mail rozsifroval.
Navyse ako bolo povedane sifrovanie funguje len, ked protistrana pouziva tu istu sluzbu, co mi pride ako zbytocna komplikacia.
Mame tu sifrovacie standardy ako su PGP, ci S/MIME, ktore su tu uz dlho a maju nejake muchy (a zranitelnosti), ale podporuju ich bezni mailovi klienti, takze pisanie si medzi 2 uzivatelmi je vyrazne jednoduchsie (staci si vymenit kluce).
Btw ja som ti uz idealne riesenie pre teba (poda mna) naznacil.
A to je vlastny postovy/webovy server (kludne virtual), kde sa ho bud naucis adminovat (co je dost nerealne), alebo si zaplatis profesionalneho spravcu. Bude to sice drahsie ako tvoj vysnivany CH poskytovatel, ale miera bezpecnosti a doveryhodnosti a par stupnov vyssia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny