Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s youtube...

Ahoj, mám problém s Youtube. Měl jsem kanál, na který jsem nahrával kytarové lekce, coververze písní i své vlastní písně, ale Youtube mi ten kanál zablokoval a já se do něj nemohu přihlásit. Všechno jsem pročetl, několikrát jsem psal, i jsem se pokusil o obnovení, ale dostávám zprávy pouze o tom, že již účet nebude možné obnovit. Nějaký čas jsem se tam totiž nepřihlašoval a na zablokování jsem přišel asi až pozdě. Videa na internetu normálně jsou, ale já k nim nemám přístup a je mi velice nepříjemné, že nemám kontrolu nad svojí autorskou tvorbou.
Jediné, co mě v současné době napadá, je poprosit veškeré přátelé kteří mají Youtube kanál, aby ten můj kanál nahlásili a budu doufat, že bude smazán. Myslím si, že mezi přáteli najdu cca 10-15 lidí, kteří využívají kanál. Myslíte, že by to mohlo stačit?

Děkuji za odpověď a za možné rady, už mě to fakt štve :/

Předmět Autor Datum
Možno len hádam, ale píšeš ....coververze písní..... a dám krk na to, že sú to nejaké diela, na kt…
yYy 27.05.2018 21:06
yYy
Chlape, nejsem včerejší... Jasně, že tam jsou kytarové lekce a coververze známejch písní - jsou tam…
Fildaman 28.05.2018 10:05
Fildaman
nestačí len do popisu dať,že je to študijný materiál,musíš mať aj dokázatelné povolenia vlastníkov a…
audax 29.05.2018 08:41
audax
YT nekontroluje vsetko, na to nema kapacity, takze fakt, ze s tym problem nema 100 ludi a ty zrovna… poslední
fleg 29.05.2018 08:57
fleg
Asi tě nepotěším, ale vyhýbám se všemu, jako je YouTube nebo Facebook natolik, že bych tomu nikdy ne…
IQ37 27.05.2018 23:16
IQ37

Možno len hádam, ale píšeš

....coververze písní.....

a dám krk na to, že sú to nejaké diela, na ktoré platí autorské právo. A ty si urobil cover verzie BEZ súhlasu autora...
YT takéto neznáša - účet sa zablokuje. Len mi je divné, že tie cover verzie ponechal. Pokiaľ by si však zohnal súhlasy autorov, mohol by si to YT dokladovať a požadovať o obnovenie účtu a aj kanálu.

Chlape, nejsem včerejší... Jasně, že tam jsou kytarové lekce a coververze známejch písní - jsou tam AC-DC, Zeppelin, Rolling Stones apod. Ale to má asi dalších 23294719 kytarovejch youtuberů po celém světě (včetně ČR) taky. Mají to ve stejném aranžmá a třeba i podle stejného tabu a přesto problém nemají. Vždy jsem si po nahrání videa kontroloval práva a do popisku jsem poctivě psal, že video slouží jako studijní materiál, že nejsem držitelem práv a že vlastníkem je např Warner Music atd... Pokud mi to u nějaké skladby ukázalo, že tam je třetí strana, dostal jsem vždy informaci, že video mohu mít, ale že do něj bude umístěna reklama a já si ho nebudu moci zpeněžit, toť vše :)

nestačí len do popisu dať,že je to študijný materiál,musíš mať aj dokázatelné povolenia vlastníkov autorských práv,že môžeš Tvoj derivát používať na akademické účely a máš zároveň aj zvolenia a licencie na verejnú produkciu diel a derivátov autorsky chránených diel.....dnes už nič nieje jednoduché a bude ešte horšie....

YT nekontroluje vsetko, na to nema kapacity, takze fakt, ze s tym problem nema 100 ludi a ty zrovna ano o nicom nesvedci. Mozno ta odhalil nejaky skript, mozno niekto nahlasil, v kazdom pripade bolo rozhodnute, ze tvoj ucet je zablokovany a kedze Google ma jednu z najhorisch podpor na svete pravdy sa nedovolas.
Ak chces vymazat svoj kanal amici su celkom posrany z GDPR posli oficialnu ziadost s hrozbou zaloby. Pokial viem hned v prvy den GDPR schytali spolu s FB zaloby za 200mld dolarov, takze to budu mat teraz vesele celkom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru