Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Po inštalácii Windows 10 nefunguje plocha.

Na úvod. Popis problému pre istotu prikladám v slovenčine aj v češtine.
SK: Dobrý večer, mám jeden problém a keďže si snim sám neviem poradiť obraciam sa na vás. Z istých dôvodov (podpora programu iba pre W10) som nainštaloval k Win7 na druhý disk W10. (Čistá inštalácia, nie upgrade). Po dokončení inštalácie všetko fungovalo, ale približne len dve minúty, potom sa mi všetky otvorené okná zatvorili, preblikla obrazovka, a na ploche nezostala žiadna ikona, snažil som sa otvoriť nejaké nastavenia avšak pri hocakej snahe niečo ovtorit nič sa na pracovnej ploche nezobrazí, iba v spodnej lište zobrazuje že mám otvorené okná a aj tie nastavenia avšak na ploche nieje nič iba pozadie. V panely úloh vedľa hodín nieje ani výber jazyka, tiež tam chýba ikona pripojenia na net a zvuk. Proste keď chcem hocičo otvoriť aj v štart menu, nezobrazí nič na ploche, ale ono to v podstate zrejme je otvorené. Následne som znova spustil inštaláciu, sformatoval particiu a znova nainštaloval systém, žiaľ bezvýsledne znova sa zopakovalo čo som už písal. Zvláštne je že pri snahe otvoriť správcu úloh po stlačení ctrl-alt-delete sa zobrazí len čierna plocha a následne môžem vykonať len reštart tlačidlom na PC. Upozorňujem že inštalačka je oficiálne stiahnutá a vytvorená USB flash cez W10 tool, žiaden warez. Rovnako tak celý PC je bez vírusov, na to si dávam pozor a starám sa o PC. Konfigurácia: i3 3220, GTX1050ti, 8GB RAM, 400W zdroj. MB: Gigabyte H61M-S2PV, 256GB SSD (Windows 7), WD 640GB (inštalovaný W10), WD 500GB úložisko. WIN 7 slape na 100% čiže neviem o žiadnom HW ani žiadnom inom probléme. Za rady ďakujem.

CZ: Dobrý večer, mám jeden problém a protože si snim sám neumím poradit obracím se na vás. Z jistých důvodů (podpora programu pouze pro W10) jsem nainstaloval k Win7 na druhý disk W10. (Čistá instalace, nikoli upgrade). Po dokončení instalace vše fungovalo, ale přibližně jen dvě minuty, pak se mi všechna otevřená okna zavřely, problikne obrazovka, a na ploše nezůstala žádná ikona, snažil jsem se otevřít nějaké nastavení avšak při jakékoliv snaze něco ovtoru nic se na ploše nezobrazí, pouze ve spodní liště zobrazuje že mám otevřená okna a i ty nastavení avšak na ploše není nic pouze pozadí. V panely úloh vedle hodin není ani výběr jazyka, také tam chybí ikona připojení na net a zvuk. Prostě když chci cokoli otevřít i v start menu, nezobrazí nic na ploše, ale ono to v podstatě zřejmě je otevřené. Následně jsem znovu spustil instalaci, zformátovat oddíl a znovu nainstaloval systém bohužel bezvýsledně znovu se opakovalo co jsem už psal. Zvláštní je že při snaze otevřít správce úloh po stisknutí ctrl-alt-delete se zobrazí jen černá plocha a následně mohu provést jen restart tlačítkem na PC. Upozorňuji že instalace je oficiálně stažena a vytvořená USB flash přes W10 tool, žádný warez. Stejně tak celý PC je bez virů, na to si dávám pozor a starám se o PC. Konfigurace: i3 3220, GTX1050ti, 8GB RAM, 400W zdroj. MB: Gigabyte H61M-S2PV, 256GB SSD (Windows 7), WD 640GB (instalován W10), WD 500GB úložiště. WIN 7 slape na 100% čili nevím o žádném HW ani žádném jiném problému. Za rady děkuji.

Předmět Autor Datum
Takže pokiaľ nieje nainštalovaný ovládač od GK tak nieje žiaden problém. Pri jeho instalacii sa to p…
Róbert738396 31.05.2018 00:25
Róbert738396
chybí k tomu popis, co se dělo během instalace. w10 musel detekovat původní systém a na něco se ptal…
lední brtník 31.05.2018 00:41
lední brtník
Chlapci už to je vyriešené. Teraz som zapol PC a už to ide bez problémov aj s ovládačom od GK. Si sp…
Róbert738396 31.05.2018 08:44
Róbert738396
Vydrž,zatím nekupuj. Po několika aktualizacích se to vytříbí. Uvidíš.
kozakl 31.05.2018 09:07
kozakl
Už sa stahuje nejakých 5 aktualizacii. Ono to by bola náhoda keby key z hned prvej stránky co mi naš…
Róbert738396 31.05.2018 09:30
Róbert738396
Tady se chlubí a ty a Mlocik jediní dva na světě,co jim desítky nejedou. :-)https://www.novinky.cz/i… poslední
kozakl 31.05.2018 20:09
kozakl

chybí k tomu popis, co se dělo během instalace. w10 musel detekovat původní systém a na něco se ptal, něco jsi zvolil.

dále mi chybí, jak to vypadalo při zapnutí s nainstalovaným w10: jak vypadá možnost výběru os, ze kterého systému ten bootloader pochází (barva, vzhled, znění boot-menu)

lepší by bylo ten w10 spouštět z virtuálky. (i když běžnější je mít virtualizovaný starší systém)
ale asi bude potíž s licencí, aby se dokázala ověřit se stejným product key (pokud je).

jestli to přepínání mezi w7 a w10 neprobíhá často, šlo by každý nainstalovat na svůj vlastní fyzický hdd a přepínat boot v biosu.

ad komentář ke grafice:
deska je starší a výrobce (nebo spíš intel) jsou zdechlí poskytnout ovladač grafiky pro w10.

Chlapci už to je vyriešené. Teraz som zapol PC a už to ide bez problémov aj s ovládačom od GK. Si spomínal licenciu. Ja som to chcel najskôr vyskúšať či to pôjde a následne zakúpiť licenciu a tak som pri inštalácii zadal nejaký key z netu. Bol som prekvapený, pretože pozerám na stav aktivácie a tam je písané "Windows je aktivovaný digitálnou licenciou". Pri tom bios obsahuje licenciu len na Windows 7,( ked instalujem w7 z originálu nemusím zadavat key, rovnako sa to samo aktivuje.) Ten W7 je vo verzií Profesional ako nainštalovaný W10Pro ma to nejaký súvis. Je to OK? Sa pýtam aby som vedel či kupovat licenciu na 10, alebo je to zbytočné? Its legal? :D.

Už sa stahuje nejakých 5 aktualizacii. Ono to by bola náhoda keby key z hned prvej stránky co mi našel Google nebol bloknutý, to je dosť nepravdepodobné si myslím. Uvidíme, ak sa zruší aktivacia kupim originál. Dakujem za vase rady, toto vlákno môžte uzaknúť alebo oznaciť ako vyriešené, neviem ako to tu funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru