Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 8 - zátěž taskhost.exe, jak zjistit a opravit

Windows zase nedá pokoj , je tam něco rozhašeného. Potřeboval bych poradit, jak vystopovat, odkuď to jde.

CO: každých asi 5 min se spustí taskhost.exe, který zatěžuje 60 sekund jedno jádro ( 1.8GHz na sandy bridge arch.- nepodstatné).

Pokoušel jsem se zjistit původ. Process explorer
jde o child procesu svchost.exe (netsvcs). kdy běží pod ním asi 14 služeb (dot3sv,wudf,csc,wdisystemhost,trkwks, pcasvc,netman, hidserv,audioep'builder) V klidovém stavu pod tímto procesem ještě běží taskhostex.exe (Tasks: MS'PlaysoundService,wininet...,mscctf...handler) a rundll32(tasks:lenovo settings) - nevím zda tato informace je k něčemu dobrá

samotný taskhost je spuštěn s parametry (z hlavy: taskhost.exe /RunWide). Po najetí v něm žádné služby a ni tasks neviděl..

rovněž jsem měl spuštěn resmon, tam jsem také nenašel, že by tomu taskhostovi patřila služba (po zakliknutí na Procesor to ve službách neukázalo nic) po výběru daného taskhost nebo jeho rodiče svchost.

Jak najít, o co jde, a podle jakého plánu se to spouští???

dál mě napadlo, jak to zjsitit, otevřít si naplánované úlohy, u nich je vidět čas posledního a příštího spuštění. Bohužel úlohy jsou v stromové hiaerchii a nevím, jak to prohledat(Seřadit,filtrovat) ,abych nemusel projít celou strukturu (hlavně Knihovna Plánovače úloh|Microsoft|Windows|:100 složek)

existuje nějaký qery language nebo PS příkaz pro výpis úloh a nalezení podle času sputění?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny