Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arduino – vstup/výstup

Dobrý den
Poradil by mi prosím nějaký hodný člověk s tímto problémem??? Už jsem prošel několik knížek a návodů, ale všude se zabývají jen výstupy arduina. Díky tomu jsem se naučil si sestavyt na výtupech takovou světelnou show, jakou potřebuji. V žádné publikaci ale není ani zmínka o tom, jak by mi toto mělo fungovat pouze při stisknutém tlačítku na vstupu. Neporadil by mi někdo??? K čemu to je, když si výstupy dělají to co chci, ale nemůžu toto dějství zapínat a vypínat jednoduchým způsobem. Předem moc děkuji za jakou koli radu. Michal

Předmět Autor Datum
A na tohle arduino-zaklady-tlacitko jsi nenarazil? Tomu se mi nechce věřit. Ovšem k navázání na tvoj…
czcharlie 10.06.2018 23:33
czcharlie
Já nevím, jak poděkovat. Děkuji, děkuji a zároveň se omlouvám, za zpoždění, ale měl jsem nějaké povi…
medvidek181 13.06.2018 23:46
medvidek181
Jestli to správně chápu, tak bys chtěl napsat kompletně celý skeč. Mám obavy, že do toho se tu asi n…
czcharlie 14.06.2018 12:37
czcharlie
Moc díky, už to mám stažený, tak se o to pokusím. M
medvidek181 14.06.2018 13:00
medvidek181
Hotové riešenie - demonštruje presne to čo chceš: https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Button Konkrét…
pme 14.06.2018 20:35
pme
Moc děkuji. M. poslední
medvidek181 14.06.2018 22:22
medvidek181

Já nevím, jak poděkovat. Děkuji, děkuji a zároveň se omlouvám, za zpoždění, ale měl jsem nějaké povinnosti okolo domu a nemohl jsem to zkoumat.
Ale abych to řekl velice jednoduše o co mi jde. Mám na domě 12 reflektorů rozdělených do dvou skupin a dva PIR detektory. Je to již funkční a stažené do rozvaděče. Chybí mi tam jen dát arduino jako mozek, aby opě sekce reflektorů na sepnutí PIR (jim přidělený) zahrály krátkou animaci a pak už se rozsvítily nastálo - dokud bude PIR sepnutý.
Původně jsem ještě chtěl dalším mnohapólovým přepínačem si přepínat různé druhy animací, ale už jsem z tohoto problému tak vyřízený, že budu už vděčný za to, když to bude dělat animaci stále stejnou (bez přepínače).
Pro jednoduchost používám tlačítka na vstupu a led na výstupu, protože jak mi to bude fungovat takhle na stole, tak to už pro mě nic není, začlenit to do rozvaděče k reflektorům a PIRkům
Tedy potřebuji: Sepnu a držím tlačítko (vím, jak ho zapojit) v A0 a na to se rozsvítí (a nejlépe zase zhasne, ale při nejhorším může zůstat svítit) LED v D13 (necelou vteřinu), pak v D12, pak D11, Pak D10 a pak D9 nakonec se všechny rozsvítí a zůstanou svítit, dokud nepustím tlačítlo v A0
A nezávisle na tom sepnu tlačítko v A1 a to samé se mi bude dít na výstupech jen ale ve třech skocích. Napřed se sepne LED D8 a s ní D5, pak D7 a s ní D4 a D3, pak D6 a s ni D2 a pak zase svítí vše dokud držím tlačítko A1, když ho pustím, Všechny Led zhasnou.
To že jdou některé výstupy společně je proto, že jsou některá světla za rohem, tak aby nečekaly, až na ně dojde řada a já tam zatím nezakop po tmě. Vím, že by to šlo ošetřit Hartvarově pomocí diod, ale když navhnu už tišťák, tak to bude jednou pro vždy dané....no a kdybych se v budoucnu rozhodl pro jinou animaci, tak ba to byl průser a nešlo by to softwarově řešit.
Ještě jednou moc děkuji Za Tvou ochotu a jestli mi pomůžeš, tak Budeš budeš zlatý člověk!!!!
Michal

Jestli to správně chápu, tak bys chtěl napsat kompletně celý skeč. Mám obavy, že do toho se tu asi nikomu moc chtít nebude. Ale radu mám - stáhni si e-knihu Průvodce světem Arduina - první vydání je dostupné zdarma, stačí se zeptat Gůglu. Řazení kapitol je v ní trochu zmatené, ale vyznat se v tom dá a pro začátek je naprosto nedocenitelná. Prostuduj jak Arduino funguje a jak se pro něj programuje. Potom začni svůj program psát a ptej se když narazíš na něco konkrétního s čím si nebudeš vědět rady. To už se pomoci dočkáš, ale na takto obecně položenou otázku to je trochu problém, to by opravdu znamenalo napsat ti kompletně celý program.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru