Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Na jakém principu funguje GPS u Xiaomi Redmi 5 Plus 4GB/64GB

Dá se celkem úspěšně stahovat z Open Street Map (OSM) ve vektorovém formátu. Je to trošku datově náročnější (česká republika https://download.geofabrik.de/europe/czech-republic-latest.osm.bz2 má několik giga, stahuje se 1GB komprimovaných dat), takže je lepší stánout si potřebný kousíček z osm.org případně ze zrcadlového serveru, na který vás to odkáže, když vám to nedovolí stáhnout přímo. Pro stažené soubory je potřeba nějaký renderer, používám josm (je napsaný v jawě a funguje pod windowsem i linuxem a asi i pod čímkoliv jiným kde je jawa verze 8) ale neni to ideální.
Pro rastrové mapy používám OKmap, starší verze byly zadarmo, jen otravovali se žádostí o príspěvek, novější jsou placené a jinak dost omezené (třeba mapu lze kalibrovat jen dvěma body, což by na stažené mapy mělo stačit, tam snad taková nelinearita neni). Tento program dokáže stáhnout a zkalibrovat mapy z několika serverů (nejen OSM ale i nějaké cyklistické a turistické). Ale hlavně dokáže komunikovat s GPS u toho josm jsem to nezkoušel, protože ho nemám v notebooku. Pokud vím, existuje jen verze pro windows. A nepodporuje soubory osm ani jiné vektorové formáty, co jsem zkoušel (třeba shp). Namísto toho si vytváří svůj vlastní vektorový formát. Má snad i nějakou navigaci, ale to jsem nikdy nezkoušel, ta nepracuje offline.
To jsou programy, které znám a m ám vyzkoušené, potřeboval bych taky něco jiného. Něco co by umělo oba formáty a dokázalo si z osm souboru celé republiky nebo celé Země (ten má 600GB) vyextrahovat potřebnou část a nepokoušet se vykreslovat vše, což logicky narazí na nedostatek RAM.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny