Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Programovanie moderných PC hier

Dobry den,

chcel by som sa spýtat, ze v akých presne prog. jazykoch sa programujú dnesné moderné pocitacové hry? Napr. The Witcher 3, Fallout 4, PUBG, CS:GO, Rise of the Tomb Raider a pod. Viem ze je to kus "blbá" otázka, ale ja by som sa v buducnosti chcel venovat takýmto veciam, no neviem ze aký programovací jazyk sa mám zacat ucit. Lebo každý nato vraví nieco iné, niekto radí ze urcite Java (Minecraft), niekto C/C++, niekto Python, a iný zase PHP atd. Alebo poprípade, dá sa nejako zistit že v akom jazyku je daná hra naprogramovaná? No a potom by som si vedel z toho urobit priemer.

Dopredu sa ospravedlnujem ked sa pýtam hlúpo, no som v tejto oblasti iba novácik. Tak berte prosím ohlad a neposlite ma hned do p...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud neumíš dokonale matematiku, 3d prostory a všechny ty kraviny okolo, které mají "ošklivý názvy"…
MašinkaTomáš 16.06.2018 14:52
MašinkaTomáš
Pokud neumíš dokonale matematiku, 3d prostory a všechny ty kraviny okolo, které mají "ošklivý názvy"…
Kofola85 16.06.2018 15:57
Kofola85
Osobně si myslím že nemáš s tímto přístupem šanci, ale to zjistíš sám. Beztak jsi nějaký děcko.
MašinkaTomáš 16.06.2018 18:44
MašinkaTomáš
Ukaz mi kod pro chuzi hrace, nebo pro pohyb s predmety, nejaky zakladni veci jako ukladani promenych…
Kofola85 16.06.2018 19:00
Kofola85
Tak jak si představuješ pohyb (implementaci kódu) v 3D prostoru, napiš, ať se pobavím. Neviděl, jse…
MašinkaTomáš 16.06.2018 19:54
MašinkaTomáš
Jo, usnadním ti to, jestli to má nějakej ten tvůj engine hotový, tak prosím v OpenGL. [82629-thumb-…
MašinkaTomáš 16.06.2018 20:06
MašinkaTomáš
Lenže ja som sa Vás nepýtal ci potrebujem ku programovaniu hier matematiku..:-D No ale ked uz sme p…
Rrrrrrrrrrrrr 16.06.2018 21:53
Rrrrrrrrrrrrr
Tak to koncim, hra jako witcher v php, poslední
MašinkaTomáš 17.06.2018 07:10
MašinkaTomáš

Pokud neumíš dokonale matematiku, 3d prostory a všechny ty kraviny okolo, které mají "ošklivý názvy", tak se tím vůbec zabývat nemusíš, protože nikdy hry dělat nebudeš.

Ty brdo to jsou pecky !
A astro fyziku ne ? Jestli nebude delat a to urcite delat nebude novy Battlefield tak mu to muze byt uplne nahaku. Mensi zkusenost s vyvojem mam, vic nez skolni matiku jsem zatim nepotreboval, tady ty keci o tom jak to bez "sakra tezke" matematiky nejde jsou "sakra tezke hlouposti" se kteryma se nikdo na zacatku tvorby nebo uceni nikde nepotka.

Ukaz mi kod pro chuzi hrace, nebo pro pohyb s predmety, nejaky zakladni veci jako ukladani promenych (predmetu ve hre) do list, zakladni smycky for/if (nebo nevim co podle tebe bude jako ze zacatku delat az se bude s jazykem-engine ucit) a ted mi rekni, kolik prvnacku by to nepochopilo ? ty 'sakra tezka motyko'. Navic kazdy druhy eng ma takove veci jiz automatizovane v nabidce kde pro pridani funkci jako 'pohyb' (predmet 2D/3D, kamera, svetlo, zakladni asset predmetu a postav) staci i jeden klik mysi. Vlastni Engine od zakladu urcite delat nechce a sam by ho driv nez 3 roky stejne neudelal.

'Beztak' jsi zadny engine nikdy nevidel ani s zadnym nepracoval. Videl jsem projekty, vyukove kurzy zacinat ruzne, ale nikdy "strasne tezkou matikou". A to ani za mesic, nebo dva, nebo tri po tom.
A ano, jsem decko a poradne jsem pritom jak jsem psal nalozil do plynek a neboj pojmenoval jsem po tobe ;-) nez to poleti do trash.

Lenže ja som sa Vás nepýtal ci potrebujem ku programovaniu hier matematiku..:-D

No ale ked uz sme pritom tak momentálne som na vysokej skole, a zatial z matikou problémy nemám (moja matika = derivácie + integrály..proste klasická vysokoskolska + zaklady diskrétnej matematiky a štatistiky).;-)

Spýtam sa ešte raz...PHP co je? Myslel som ze sa používa na tvorbu dynamického webu. Dajú sa v tomto jazyku tvorit dobré hry?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru