Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux Ubuntu - nejde meniť rýchlosť kurzoru

Dobrý večer, nedávno som si nainštaloval miesto Windowsu 10 Linux Ubuntu 17.04. A zistil som dosť nepríjemnú vec. Vôbec mi nejde meniť rýchlosť kurzoru. V nastaveniach som menil rýchlosť, no nič sa v skutočnosti nemenilo. Tak som blúdil internetom, až som narazil na jeden článok, kde boli príkazy na zmenu rýchlosti. No ani tie nepomohli. Nejaké rady?

Předmět Autor Datum
Fakt Ubuntu 17.04? Pro bezne pouzivani se doporucuje instalovat LTS verze, teda starsi 16.04 nebo ne…
RedMaX 17.06.2018 00:07
RedMaX
Dobre a este taka otazka. Da sa nejako na ubuntu rozbehnut .exe subor? Lebo pouzivam hernu mys a chc…
ELonka 17.06.2018 16:22
ELonka
Soubory exe se instalují přes WINE. Jen problém asi bude, že myš je HW záležitost, tak předpokládám,…
tojezdenek 17.06.2018 16:45
tojezdenek
Pokud je od vyrobce mysi software jen pro Windows, tak to vetsinou jde jen na Windows. Zalezi taky n… poslední
RedMaX 17.06.2018 17:30
RedMaX

Pokud je od vyrobce mysi software jen pro Windows, tak to vetsinou jde jen na Windows. Zalezi taky na chovani mysi, nektere herni mysi maji v sobe firmware, kam se zapisou informace z prilozeneho softwaru. Nekdy se pres WINE podari rozbehnout ten EXE software mysi a potom to v nem naklikat a zapise se to i na Ubuntu do firmwaru mysi. Jine herni mysi to maji tak, ze software mysi musi pod Windows bezet a informace jsou zapsany v nem a mys si to z toho beziciho softwaru bere, pak je to pod Ubuntu bez sance, pokud neni i verze softwaru primo pro linux, nejde to.

Zalezi take, jak moc standardne jsou napsane instrukce o tlacitkach mysi od jejiho vyrobce. Pokud jsou standardni nebo napriklad vyrobce mysi doda ovladac pro tu mys pro linux, tak potom jsou vlastni funkce tlacitek mysi dondat pres nastavovaci soubor xorg.conf. Jeho popis, jak funguje a co jsou v nem za prikazy najdes pres Google, ale neni to uplne trivialni a hlavne zdaleka ne kazda mys jde pres xorg.conf konfigurovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru