Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dropped packets

Ahoj, u počítačových her se mi furt ukazuje že mám striktní NAT, snažil jsme se to řešit více způsoby. Forwardoval jsem porty v routeru, zapínal UPnP, vytvářel jsem pravidla ve Firewall, ale nic nezabralo. Teď jsem se koukal na Firewall logy a všiml jsme si, že i když to přijde 2 krát ze stejné ip adresy, jednou to povolí a po druhé dropne. Na obrázku, který jsem přiložil, jsou logy vidět. Pokud jsem správně pochopil, tak hned za porty, je napsána velikost packetu. Zvláštní je, že co jsem to tak projížděl, nenarazil jsem na jedinej dropnutej packet s velikostí 0, ale jakmile má víc než 0, je tam napsáno DROP. Prosím o radu, už vážně nevím co s tím.
Poprosím o trochu laické odpovědi, jelikož se vtom moc nevyznám, děkuji.

Předmět Autor Datum
Vyskusaj to bez routra. LAN kabel, ktory ide do portu WAN na routri si pichni priamo do pocitaca a v…
Kilo.Viktor 22.06.2018 19:33
Kilo.Viktor
To mi nepůjde, bydlím na vesnici, takže router je vlastně i můj přijímač. Bez Firewallu taky žádná z…
gwynbleidd 22.06.2018 20:14
gwynbleidd
No a verejnu adresu mas? Na bezdratovej sieti totiz poskytovatelia davaju uzivatelom verejnu IPv4 ad…
Kilo.Viktor 22.06.2018 20:35
Kilo.Viktor
Jak to zjistím?
gwynbleidd 22.06.2018 21:01
gwynbleidd
Najjednoduchsie, najzodpovednejsie a najistejsie je opytat sa svojho poskytovatela internetu.
Kilo.Viktor 22.06.2018 21:05
Kilo.Viktor
Zkusím to a dám vědět.
gwynbleidd 22.06.2018 21:09
gwynbleidd
pokusíš se navázat na svůj počítač odněkud z internetu(a nemusíš kvůli tomu fakt jít do vedlejší ves… poslední
hlupák kdo to nezkus 23.06.2018 14:52
hlupák kdo to nezkus

Vyskusaj to bez routra. LAN kabel, ktory ide do portu WAN na routri si pichni priamo do pocitaca a vypni firewall. Ak budes mat znova striktní NAT, tak sa budes musiet opytat poskytovatela ci netreba zaplatit nejaku doplnkovu sluzbu aby to fungovalo.

To mi nepůjde, bydlím na vesnici, takže router je vlastně i můj přijímač. Bez Firewallu taky žádná změna. Zkoušel jsem se připojit i na mobilní data a je to beze změny, jen mi ta hra píše, ať Forwardnu porty na jinou IP než před tím. Myslím, že problém bude spíš v počítači, jelikož v tom logu je IP odesilatele můj router. Router to tedy neblokuje.

pokusíš se navázat na svůj počítač odněkud z internetu(a nemusíš kvůli tomu fakt jít do vedlejší vesnice nebo státu, stačí přes VPN atd), ale musíš si tam nejprve pro účel tohoto testu zapnout nějakou službu, například http server (`php -S ...`) pokud se spojí, tak je veřejná. (Pokud si připojen přes router doma, na routeru musíš povolit forwarding, pokud přímo ,ta to odpadá)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru