Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s HDD v Biosu

Dobrý den,
před instalací win XP jsem zformatoval dělený disk ata od WD, instalace proběhla naprosto v pořádku.Po vypnutí pc a zapnutí se win při načítani sekli a dal nic...po nekolikeratem rest stale nic...tak sem HDD vytahl z kablu a zas dal zpatky a při spuštění to nenašlo HDD ale v Biosu byl nalezen....tak sem se nasr... a vyndal disk a dal do jineho pc a zformatoval a nainstaloval win tam..pak sem pc rest a opět spustil a jelo vše..tak sem disk vytahl a vložil opět již s nainstalovanyma win do prvniho PC...a co se nestalo nejenom že disk nebyl nalezen ale nenašel ho ani BIOS..ale zato našel disketovou mechaniku ktera uz je tyden odpojená a ukazuje odlišné Ghz procesoru..tak na rady jednoho kamarada sem vytahnul baterku ze zakladovky aby se pry bios vratil do tovarniho nastavení.....po opětovném zapojení nenalezeno...HDD je v pořádku a vim že i kabl Ata je v pořádku.....prosím o radu diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nieco ale v poradku nemas. Do uvahy pripada vadna zakl.doska, kabel, harddisk, zle nastavene prepojk…
MM.. 03.07.2008 01:07
MM..
Kabl je v pohodě pač po vložený disku s tim kablem do jinyho pc tak vsechno slo ....no a jinak v zak…
naslap 03.07.2008 17:54
naslap
Pre procesor si nastav v BIOSe spravnu FSB Pre tie disky a CDROM si skontroluj v BIOSe ze "onboard I… poslední
MM.. 03.07.2008 18:09
MM..

Nieco ale v poradku nemas. Do uvahy pripada vadna zakl.doska, kabel, harddisk, zle nastavene prepojky harddisku.
V prvom rade skusit iny kabel. Kam to do zakl.dosky strkas? Kolko mas na zakl.doske PATA konektorov?
V BIOSe skusit load defaults a save&exit.

Kabl je v pohodě pač po vložený disku s tim kablem do jinyho pc tak vsechno slo ....no a jinak v zakladovce je pro 2sata kable jeden na disky a druhej mam na cdroky...skoušel sem to aji prohodit ale nic...ale on ten bios celkove nic nenajde...ani tu cdromku a ani ten harddisk...a nezaplou disketovku ma najitou i když není zaplá a je 2metry od PC (asi ufo nebo nevím....a pochybuju ze do disketovek zacli montovat bluetoo)...bios jak sem zminoval ukazuje jinej procesor a aji po vyndani baterky nic...

Pre procesor si nastav v BIOSe spravnu FSB
Pre tie disky a CDROM si skontroluj v BIOSe ze "onboard IDE" je "Enabled", prip. ako som uz pisal load defaults. Nastavit prepojku disku na "master" alebo "alone" zavisi aky je to disk a ake ma polohy prepojky. Skusit aj druhy IDE konektor.
SATA controller v BIOSe skusit vypnut ("Disabled"), prip. skusit nastavit na enhanced/RAID aby bolo PATA ako legacy.
Moze byt aj vadna zakl.doska. Napajanie disku si dufam zapojil.

FDD sa zapina/vypina tiez v BIOSe (ak nemas pripojenu disketovku tak v BIOSe u "FDD" namiesto "3.5 1.44MB" nastavis "None"). Dnesne BIOSy uz zvycajne netestuju FDD aby s nou zbytocne nevrzgali pri kazdom starte a predpokladaju ze si to v BIOSe spravne nastavil.

Kde presne ti tie disky "nedetekuje"? Co presne si kde pozeras a co tam ako ocakavas? Skusal si spustit instalacne CD WinXP? Bootuje to z CDROM? Najde instalator XP ten harddisk?

P.S. ak nie si schopny nastavit BIOS tak to odnes tam kde si kupil dosku ze nech ti ukazu ako mas nastavit PATA, prip. ak aj oni zistia ze PATA nefunguje nech dosku vyreklamuju. Alebo ak si este nevidel nastavenia BIOSu tak to odnes niekam kde uz BIOS videli a pozeraj sa ako sa to nastavuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru