Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhlé zpomalení PC

Dobrý den,
poslední dobou se mi začal hodně sekat PC. Ze dne na den mám ze 130 fps pouze 40 fps. Velký rozdíl jsem zaznamenal po instalaci programu CCleaner, ale je možné že to je jen náhoda, protože se mi to sekalo už dříve. Komponenty : Grafika GeForce GTX 960, Procesor Intel i5 -6500 3.20 GHz, 16 GB RAM, Windows 10 64 bit.
Je možně že je to virem? Prosím o pomoc.

Předmět Autor Datum
viry už si mnoho posledních let dovedou obstarat jen exoti. (proto bývají antiviry proti dnes běžněj…
lední brtník 23.06.2018 17:24
lední brtník
Dobrý deň, Ako prvé by som Vám odporučil odinštalovať CCleaner, ten Vám jak už zaznelo môže rozjeba… poslední
Mlocik97 24.06.2018 11:31
Mlocik97

viry už si mnoho posledních let dovedou obstarat jen exoti. (proto bývají antiviry proti dnes běžnějším nákazám k ničemu)
ale je úplně možné, že sis do pc zavlekl nějaký spyware.
ten se většinou ani neskrývá, může být dokonce vidět podle vytížení cpu ve správci úloh (lépe v: ms process explorer), startuje většinou při spuštění jako obyčejný program nebo vychytrale z plánovače úloh (lépe vidět v: ms autoruns), obvykle ho prozradí i nějaká síťová aktivita (stáhnout: ms tcpview).

pro lidi, kteří se ve svém systému nevyznají, bývá lepší ho prohledat nějakým antispywarem: jednoduchý adwcleaner, větší kvrt od kaspersky.

ccleaner není dobrý na nic z toho, jen si s ním klasicky ještě více rozjebeš systém.

Dobrý deň,

Ako prvé by som Vám odporučil odinštalovať CCleaner, ten Vám jak už zaznelo môže rozjebať systém... nebezpečné je hlavne čistenie registrov.
Ďalej Vám odporučím odinštalovať antivirus, od Win8.1 má OS už v sebe zabudovaný Antivirus Win Defender. Okrem toho jak už zaznelo, virusy sú už úplne out, vätšina dnes škodnej tvorí Malware, Adware, Spyware alebo Ransomware (i když Ransomware sa radí skôr medzi virusy ale to je snaď jediné na čo dnes z virov natrafíte), alebo nejaký miningtool/cryptocurrency (tie typicky hlcú výkon najviac).
Všetko si viete skontrolovať cez msautoruns a procexp.
Na odstránenie malwaru bych použil MBAM, spolu s ADWCleaner by ste sa mali zbaviť vätšiny škodnej. Ďalej Vám odporúčam odinštalovať všetko neznáme z počítača (programy a funkce). A taktiež odinštalovať všetky neznáme doplnky z prehliadačov.
Mrznutie môže spôsobovať aj chyba systému, skusiť treba aj príkazový riadok:
sfc /scannow
DISM /online /cleanup-image /scanhealth
DISM /online /cleanup-image /restorehealth

posledný príkaz ak predchádzajúce príkazy niečo nájdu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru