Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sitovy kabel byl odpojen / pripojte kabel ethernet

Zdravim,
mam aktualni problem, co se pripojeni tyce.. nejakou dobu mi ted na vsech (ntb, pc) neslo pripojeni skrz kabel, ale jen pres wifi. Mam klasicky net z anteny, ktery vede do switche a nasledne na to je skrz router rozvedeny po dome. Do stredy jsem nemel dostupny pc a pouzival jsem ntb, na kterem jsem byl pripojen skrz kabel. K veceru mi net zacal preskakovat mezi kabelem a wifinou, pricemz zhruba po hodine fungovalo jen wifi pripojeni. Do ted internet skrz kabel sel pouze u o2 tv, ale kdyz jsem ten samy kabel pripojil do ntb, nefungoval.
..
OZKOUSENE FIXY:
Zkousel jsem veskere moznosti, vymenit jednotlive kabely (at uz u routeru, ci samotny kabel pripojeny do ntb, dale pripojit ntb rovnou do routeru, switche..) pokazde bez vysledku. Tak jsem si myslel, ze je problem v ntb. Vcera mi dosel pc, do ktereho jsem kabel pripojil take, samozrejme nefungoval a ani netusim, co vcerejsiho dne psal za chybu (take jsem zkusil vice kabelu, pripojeni primo do routeru etc.).
..
Ranem jsem problem zacal dal resit a zjistil jsem, ze z niceho nic mi po celem dome kabelaz do ntb funguje a ze ntb je aktualne schopny z jakehokoliv internetoveho rozvodu internet vzit. Tak jsem to same zkusil u pc, bez vysledku. Pokud povolim hamachi, tak mi WN pise, ze je schopen se dostat k "verejne siti", ale neni se schopen dostat dal k internetu. Kdyz nahlednu do nastaveni adapteru, tak tam u "pripojeni k mistni siti" preskakuji tri stavy : "sitovy kabel byl odpojen", "povoleno" a "identifikace". Porad dokola. Pokud je hamachi zakazane, tak se pc ani nedostane k siti, natoz tak k internetu. Pokud se pripojim k internetu skrz internet ve flashce, tak mi na nekterych strankach vyskakuje hlaska:
..
Připojení bylo přerušeno
Byla zjištěna změna sítě.
ERR_NETWORK_CHANGED
..
DALSI OZKOUSENE FIXY:
Reset nastaveni biosu skrz CLRMOS (clear CMOSu)
Overeni aktualnich ovladacu
Zmena ovladace od sitoveho kabelu na puvodni a nasledne na aktualni
..
Ocenim jakoukoliv radu, ci konstruktivni kritiku na to, jak jsem to napsal, prece jenom nejsem aitak, ci spravce site a az tolik tomu nerozumim, diky za pochopeni.

Předmět Autor Datum
Pozrite sa tu https://www.google.cz/search?source=hp&ei=AH83W_LtC4TewALdroHYBw&q=P%C5%99ipojen%C3%AD…
pepsi 30.06.2018 15:01
pepsi
Abych nezapomnel, jsou to win7
123124 30.06.2018 15:08
123124
A vzhledem k tomu, ze aktualne uz i normalne s problemy funkcni ntb funguje pres kabelaz po celem do…
123124 30.06.2018 15:15
123124
chybí typ/stáří routeru, viz štítek zespodu. (závada je zvlášní, běžnější je že vypadává wifi ale ka… poslední
lední brtník 01.07.2018 14:23
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru