Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pc mi dělá rámus

ahoj

potřebuju poradit. něco mi dělá hluk v počítači, myslím, že to je grafická karta, nevím jestli ten větráček.. před servisem to bylo relativně tiché pc a po tom co jsem ho přivezl po výměně pamětí, tak tam něco dělá rámus. skřín nerezonuje, ovladač grafiky je taky nainstalovaný.. právě nevím, jestli to třeba nemůže způsobovat třeba ovladač grafiky. Windows byly přeinstalovány u výrobce i s ovladači, jen jsem musel instalovat ovladač na grafiku. Vyřešila by to třeba přeinstalace OS? Mám pc v místnosti, kde spí lidi a večer na něm prostě nejde být. díky za nějakou radu

Grafiku mám GF 9600GT

Předmět Autor Datum
Skor by som povedal ze mas nejake nastavenie v BIOSe ktore vie obmedzit otacky vetraku na CPU podla…
MM.. 03.07.2008 17:23
MM..
předtím v pc nic nebylo, jen holý OS, pak jsem reklamoval pc, protože to nejelo, byly vadné ramky a…
paav 03.07.2008 17:31
paav
rámus asi dělá ten ventilátor Jestli nejsi schopen zjistit co dělá rámus, co chceš dělat v BIOSu?
karel 03.07.2008 17:40
karel
Ked nemali ovladace tak ich musis nainstalovat ty. Vsetky, nielen grafiku. Aj zakl.dosku a zo vsetky… poslední
MM.. 03.07.2008 18:16
MM..
Rámus bude způsobovat zřejmě spíše ventilátor, než ovladač GK. ;-)
Kurt 03.07.2008 17:24
Kurt
podle poslechu ve skříni, je to grafika.
paav 03.07.2008 17:45
paav
Jako bud otevres case a zjistis co presne to dela za vetrak (nebo jak pise MM. ti tam muze litat nej…
Redmarx N 03.07.2008 17:49
Redmarx N

Skor by som povedal ze mas nejake nastavenie v BIOSe ktore vie obmedzit otacky vetraku na CPU podla teploty apod, a oni ti tam mozno nacitali do BIOSu defaultne hodnoty pri ktorych je to vypnute. Pozri si vsetky nastavenia v BIOSe, prip. navod k zakl.doske.

Dalsia vec moze byt ze si tam mal predtym nainstalovany nejaky program ktory spomaloval otacky, napr. nejaky program z CD od vyrobcu zakl.dosky alebo grafickej karty, alebo ak to je AMD tak mozno aj ovladac pre coo&quite (automaticke podtaktovanie CPU ked CPU nic nerobi) apod.
Ty musis vediet ze co si tam mal predtym nainstalene. prip. sa optaj tam kde si PC mal ze co presne s tym robili.

Inac neviem aky konkretne myslis typ "ramusu" ale ak to je nejake vrcanie tak moze byt aj ze ti tam leze nejaky kabel do vetraku apod to treba otvorit a skontrolovat, a aj ze co ti tam vlastne huci.

předtím v pc nic nebylo, jen holý OS, pak jsem reklamoval pc, protože to nejelo, byly vadné ramky a vyměněny a instalovali znova OS, jen ovladače jsem měl u sebe. doma jsem musel jen rozchodit grafiku, no a vlastně ten rámus asi dělá ten ventilátor, ale opravdu taky nevím. možná ten bios by pomohl, ale nevím kde to najít, jak zjistit, jaké hodnoty tam byly...

Ked nemali ovladace tak ich musis nainstalovat ty. Vsetky, nielen grafiku. Aj zakl.dosku a zo vsetkych CD tak ako si to mal predtym.

P.S. a v BIOSe si pozeras nastavenia a podla ich nazvu vies co znamenaju. Ak nevies co niektore znamena tak na to nesahas. Hladas nastavenie tykajuce sa vetrakov (obsahujuce slovo "FAN") prip. cool&quiet a potom ale treba aj ovladace do Win ak to je AMD.
Ak nevies tak to odnes nazad tam kde to PC prerabali, ze to rve a predtym nervalo.

Jako bud otevres case a zjistis co presne to dela za vetrak (nebo jak pise MM. ti tam muze litat nejaky kablik do vetraku) nebo to odvez na reklamaci, ze to rve a pred prvni opravou to nedelalo, tak at s tim neco udelaj oni.
Co se tyka grafiky, tak pokud rve vetrak grafiky, je obcas mozna reklamace, zalezi na konkretnim vyrobci a prodejci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru