Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem D-Link DIR 842 - Repeater?

1) Ano (přijdeš jen o jeden jeho port, který zabere Hujda)

2) Extender funguje jako stínový AP. Všechno, co patří k vysílání nastavené Wifi síti přijme a znova odvysílá. Tím zahlušuje pásmo, působí rušení, snižuje rychlost a spolehlivost. Je to prostě velké nestandardní fuj. Spousta klientů s tím má velké potíže fungovat (je to v podstatě Man In The Middle)
Samostatné APčka fungují jako bridge mezi bezdrátem a ethernetem a nestarají se o okolní cvrkot (proto Brtník radil jiný kanál). Klienti s tím většinou problémy nemají, protože každý klient má tzv. roaming capability, tj. schopnost při nízkém signálu proskenovat kanály a hledat kanál s lepším signálem, na který přeladí. Problém může ovšem být krátkodobý výpadek (max. 1-2 sekundy) při samotném roamingu.
Třetí řešení se jmenuje WLAN controller, APčka běží na jednom kanálu, používají beamforming a chovají se jako jedno velké "distribuované" AP, které je řízeno WLC přes ethernet. WLC určuje, které AP bude ke klientovi vysílat, umí vynutit "přepnutí" na jiné AP, a protože vše probíhá na jednom kanále, je to bez výpadků. Nevýhoda je pak ovšem v nižší přenosové kapacitě, protože se používá jen jeden kanál.
Čtvrté řešení je WLC s AP na různých kanálech, kde WLC funguje v podstatě podobně, ale roaming není bezvýpadkový.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny