Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem antivir

Dnes sa útočí na prehliadače, tie si zabezpeč. Dôležité je mať manuálne nastavený SW Firewall, tiež mať ošetrenie systému so stovkami nacpaných riadkov v súbore C:\Windows\System32\drivers\etc\Hosts (už len kvôli telemetrii, ceip, appraiser s blokáciou spriateľnených serverov s MS (akamai a spol)

AV do Windows nepatrili nikdy.

Moja rada znie:
Osobne prelustrujem systémový disk z flešky nejakým AV z radov SysRescue live cd (ISO) na zavádzače, rootkity, archívy, hĺbkovo tiež na kľúče registrov. Jedine kontrola pri uspatých dátach je pravá, forenzná kontrola na škodnú, ktorá má zmysel.

(Dr.Web live dvd /ISO/ je No. na trhu, potom nasleduje Eset SysRescue live ISO, ten má rýchly algoritmus)

Následne si sprav Image (bitovú) zálohu aktívneho a primárneho oddielu pod WinPE alebo pod bacupperom postaveným na jadre Linuxu (bitová záloha sa nerobí live, za behu OS, lebo hrozí narušenie integrity dát).

Ešte nikto nič na svete lepšie nevymyslel s takouto 100% ochranou. Recovery systému z čistého image, teda z vyladeného OS zbaveného bloatware, je otázkou pár minút.

Praktizujem tieto zálohy od objavenia sa na trhu prvého Ghost (Ducha) od Norton Symantec, len škoda, že zastavili Nortoni jeho vývoj, bol to velice dobrý projekt a produkt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny