Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr IT VŠ

Po 3 letech jsem si říkal, že bych mohl zhodnotit, jak moje volba dopadla a případně tím nasměrovat další studenty, kteří teď čelí podobnému rozhodnutí. :-)

Nakonec jsem se rozhodl pro druhou, náročnější cestu - FIT. Popravdě jsem čekal, že to bude těžké, ale v reálu to byl opravdu masakr, kde nás dokončilo bakaláře v řádném termínu jen zlomek z těch, kteří tři roky zpět nastupovali. Musím ale říct, že mi studium na této fakultě vážně rozšířilo obzory a už se na computer science nedívám jen zjednodušeným pohledem typu "můžu jít kódit weby, nebo třeba konfigurovat cisco routery". Člověk se tam neučí jeden programovací jazyk, aby s ním mohl vyžít do konce života, ale učí se přemýšlet a řešit abstraktní složité problémy.

Takže na obhajobu těch, kteří tu kdysi psali o důležitosti matematiky v tomto oboru, musím říct, že pokud člověk míří výš, tak je to skutečně důležité. Je pravda, že může jít člověk patlat většinu běžných aplikací bez těchto pokročilých znalostí, na druhou stranu, takový typ lidí asi nechodí studovat na takové školy a nemá až tak vysoké ambice, s kterými tenhle typ škol počítá.

Rada pro uchazeče tedy zní, že by si v první řadě měli rozmyslet, co je jejich cílem a jestli je vůbec baví se učit, protože pokud je pro toho daného člověka 99% studia utrpením, tak to většinou nemůže skončit úspěchem. Pokud vás ale baví přemýšlet a namáhat si mozek nad řešením nejrůznějších problémů, myslím, že budete s touto volbou spokojení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny