Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vnitřní pošta

mam dva pc na WIN-XP propojeny přes router dál do sítě, z toho jeden smí ven na vnější sít a druhý ne. potřeboval bych aby si ty PC mohly posílat poštu mezi sebou, s tím že to PC bez přístupu běží neustále. tak asi nějakej virtuální server? pokud možno tak něco jednoduchého. nechci jen ukládat soubory na disk ale potřeboval bych oznámení o doručení dokumentu. díky za radu

Předmět Autor Datum
virtuální server? To si děláš legraci.. Správný postup je použít standardní poštovní server někde v…
touchwood 04.07.2008 10:09
touchwood
Proč ne virtuální server? Jde mu přece jen o to aby si dvě PC mohly posílat dokumenty, jestli jsem t…
Vladimir 04.07.2008 12:42
Vladimir
něco takového jsem myslel, potřebuji jen ty dva spojit pro posílání pošty.
mik.miky 04.07.2008 15:09
mik.miky
V dávných dobách se pro takovou věc používal Microsoft Mail 3.5, což je MAPI compatible předchůdce E… poslední
Vladimir 04.07.2008 15:27
Vladimir

virtuální server? To si děláš legraci..

Správný postup je použít standardní poštovní server někde ve vnitřní síti. Rozhodně není vhodné používat nějaké "lokální" řešení. Jednak to ten PC totálně zruší, a jednak to je tak nesystémové, že to až pěkné není.

V dávných dobách se pro takovou věc používal Microsoft Mail 3.5, což je MAPI compatible předchůdce Exchange, který (v základu) nepodporuje skutečnou internetovou poštu (POP3, SMTP) který nevyžaduje server ani doménu a vytváří tzv. poštovní uzly. Šlo si takhle v kanceláři vytvořit interní poštu která běhala v Outlooku i s kalendářem a schůzkami.

Dneska ale je doba jinde, a MS Mail ostatně jako server podporuje jen MS-DOS, OS/2 a Windows NT 3.51, tak bude potřeba asi skutečný poštovní server, nejlépe asi Postfix na Linuxu. Bude s tím ale dost konfigurace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru