Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 35 000,- +-

Zdravím,

Koukám po nějakém notebooku, vyměnil ho za svůj starší stávající desktop, hodně cestuji poslední dobou a chtěl bych si i na cestách "kvalitně" na poměry notebooku zahrát.

Ideální specifikace

i7
GTX 1060 6 GB
RAM 16 GB
SSD 256 GB
HDD 1TB
Display ideálně 120 Hz, ale pokud nebude, nevadí.

Váha nerozhoduje, Výdrž baterie mě také moc netrápí ani rozměrově, hlučnost v celku taky ignoruji, hlavně chci aby se uchladil v rámci možností :D

Koukal jsem se na:
ASUS ROG STRIX GL703VM-GC003T - Byl za 33 000,- v akci

nebo
Acer Predator Helios 300 Shale Black -Ten se dal sehnat za 30000,-

Koukal jsem se i na, ale ten má bohužel jen 128 GB SSD což mi přijde jako prd, leda že by jsem tam přehodil své stávající SSD z desktopu, ale potom nevím, jak by to bylo se zárukou, asi by šla do pryč, což je škoda.
Lenovo Legion Y520-15IKBM

Nějaké osobní zkušenosti po případě doporučení přijdou určitě vhod a nebudu se zlobit za každý i negativní názor.

Ano vím, že Notebook nikdy nebude jako desktop a že jejich ceny jdou rapidně dolu časem, ale to je hold daň, kterou jsem schopen unést.

Chci si zahrát bezproblémově PUBG, Total War Arena, WoT etc...
A chci tam mít nějakou tu výkonovou rezervičku.

Předem děkuji za všechny názory.

Předmět Autor Datum
Budu se tu po několikáte opakovat ale mně se ten nb strašně líbí. Líbil se mi i když jsem jednu jeho…
Killer of amphibians 09.07.2018 21:10
Killer of amphibians
Popřemýšlím o tom, bohužel už to je trošku více nad limit, ale pokud se vychytá nějaká sleva, tak by…
TheProStage 09.07.2018 21:20
TheProStage
Zkus se mrknout i po jiných konfiguracích Omenu. Jak jsem dřív na HP nadával, tak tohle se mi hodně…
Killer of amphibians 09.07.2018 21:30
Killer of amphibians
Asi na tom něco bude, nebo si ho zkusím ohlídat, až tam skočí nějaká "sleva". Jak říkám ja display… poslední
TheProStage 10.07.2018 07:27
TheProStage

Budu se tu po několikáte opakovat ale mně se ten nb strašně líbí. Líbil se mi i když jsem jednu jeho konfiguraci měl na testy.
https://www.czc.cz/omen-by-hp-15-ce014nc-cerna/215816/produkt?gclid=CjwKCAjwj4zaBRABEiwA0xwsPxJyy0Hr14D1ANU7D-HI6OMVVWbVr9bnMGyMlh19SQ_QIgoB3_DpWhoCdRcQAvD_BwE&dclid=CMW15tLbktwCFROKdwod2LMMVA
Nebo nějakou jinou konfiguraci Omenu. Splňuje vše co chceš, sice za 38 ale je to kvalita. Monitor MÁ 120 Hz :) Hlavní nevýhodu/výhodu vidím v tom, že teplo z nb nejde dolů ale nahoru do prostoru nahoře za klávesnicí. Když se tomu místu ale vyhneš, vše bude ok. (Není to tak, že by ses o to spálil, teplo skrz klávesnici nejde).

Popřemýšlím o tom, bohužel už to je trošku více nad limit, ale pokud se vychytá nějaká sleva, tak by jsme se snad na těch 35 mohli dostat.
Každopádně to zatím vše splňuje na 120% protože ta kapacita SSD je dokonce dvojnásobná než bych si přál.
Ono ten 120 Hz monitor není podmínkout, ale je to v celku plus už za ty peníze, sice doma mám 144 Hz monitor, kterého se moc nechci zbavovat, ale někde na cestách by to určitě bylo při nejmenším pěkné zpříjemnění herních zážitků.
S tou teplotou, bych to zase tak bledě neviděl.

Já jsem právě hledal mezi příspěvky NB do 35 000, nic jsem najít nemohl, tak jsem založil nové vlákno (:

Děkuji za názor.

Zkus se mrknout i po jiných konfiguracích Omenu. Jak jsem dřív na HP nadával, tak tohle se mi hodně líbí. Měl jsem s tím i delší zkušenost. Jestli chceš za 35 kupovat nb, už bych ty 3k navíc do toho vrazil. Lepší než Acer, který se ti po dvou letech rozsype kvůli de*ilní konstrukci :D Osobně až mi odejde můj nynější nb, co má už něco za sebou, taky do něho asi půjdu.

Co se teplot týče, ty teploty se drží do 70°C, když to je víc tak to jde max do 80°C, pak se zapíná CoolSense, SW od HP, který reguluje větráky podle zátěže, přes to ty teploty nelezou. V extrémních benchmark testech, kdy se využíval 100% potenciál počítače byla teplota 85°C a toho normální uživatel nedosáhne.

Displej je dobrý, i proti sluníčku je to celkem pecka (pořád to je ale displej na nb, nečekej od toho 3. světovou...).

Nb se dá do budoucna jednoduše upgradovat.

Asi na tom něco bude, nebo si ho zkusím ohlídat, až tam skočí nějaká "sleva".

Jak říkám ja display moc neřeším, na cestách si v rámci možností "kvalitně" "zapařím" a doma to píchnu do BenQ XL2411 a budu zase na svém :D

Každopádně moc děkuji za názor :) Abych pravdu řekl, tak o tom NTB jsem ani nevěděl, věděl jsem, že jsou nějaké slabší série, ale asi to bude tím, že jsem si vždycky limit na alze nastavil na 35 i na CZC a do toho se mi to prostě nevešlo :D

edit:

Ono koukám, že se dá sehnat s přehledem klidně i na Euronics nebo na Kase s přehledem za 34 190,- což už je přijatelné :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru