Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit Adobe Photoshop 5 aby byl tisk 1:1

Obrazek ma nejaky rozmer v pixelech a udanou hodnotu DPI, z techto dvou hodnot vypocita velikost pri tisku.

Pokud Photoshop ulozi hodnotu DPI jinam nez kde ma byt podle standardu ulozena, tak po otevreni souboru v jinem programu budes nadale znat fyzickou hodnotu v pixelech, ale bez hodnoty DPI nedokazes vypocitat velikost pri tisku, to same plati pro ovladac tiskarny.

jestlize ma jeho ctverec 429mm a mel nastaveno 300dpi ???, tak by to znamenalo, ze nakreslil ctverec o malinko vetsi nez 100mm ovsem pri standardnim obrazovkovem rozliseni 72dpi, se kterym mnoho programu pocita jako s defaultnim.

To ze Photoshop "pokurvi" dpi pri ulozeni do JPEGu si muzes sam vyzkouset. Kdysi jsem na to tema psal praci, kde jsem primo vysvetloval, kam ukladaji a odkud nacitaji hodnotu dpi temer vsechny editory a kam to prska photoshop, takze to moc dobre vim. Jak rikam, fyzicky rozmer je furt stejny, to je logicke, ale bez dpi nespocitas velikost pri tisku. On teda musi v prepressu zadat spravne dpi, cimz spocita velikost pri tisku a vytiskne se mu to spravne. Pokusne muze zkusit 72dpi ve photoshopu a dost mozna to bude ok, protoze to je bezne. Hadam samozrejme, ale hned me to uderilo, protoze vsechno nasvedcuje tomu, ze pouzil bezne hodnoty, ktere se prednacitaji a vznikl ten maglajz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny