Předmět Autor Datum
Buď přeformátovat (stačí když znovu nainstaluješ Vidle a necháš před tím zformátovat disk) nebo čist…
Killer of amphibians 15.07.2018 13:15
Killer of amphibians
Vera Bože, éj bisťu. U W7 je detto možný návrat z posledného funkčného bodu obnovy (ak ju máš), prí…
Nuda 15.07.2018 15:13
Nuda
Nechapeme jake subory chces mazat. Svoje subory si mozes mazat v prieskumniku, nemusis kvoli tomu ob… poslední
MM-nereg 15.07.2018 23:17
MM-nereg

Vera Bože, éj bisťu.

U W7 je detto možný návrat z posledného funkčného bodu obnovy (ak ju máš), prípadne existoval v prípade OEM verzie W7 tzv. recovery oddiel na pevnom disku na ktorom bola situovaná funkčná záloha čistého OS určená pre všeobecných užívateľov, ktorým sa dostane PC noťas do paprče.

Ak spadáš medzi nešťastníkov, ktorí si zmazali tento logický, primárny, skrytý oddiel na pevnom disku, vymenil si pevný disk, prípadne si iba pošahal Recovery zavádzač s OEM W7 Home, máš smolu. (Ak ale stále disponuješ s OEM oddielom na disku, je možné dodatočne opraviť sprzený zavádzač s opravou ID oddielu do jeho plne funkčnej podoby).

Toľko na začiatok.
-----------------------------------------
Ak si prácne nainštaluješ sedmu napríklad z ISO z flešky, záplatuješ ju všemožnými KB-čkami nekonečnou onániou, sprav si obratom Image (zálohu) pod WinPE alebo pod Linuxom aktívneho a primárneho oddielu, niekam bokom.

Bude ti predmetná záloha slúžiť presne, ako obnova z Recovery OEM, ba práve tisíckrát rýchlejšie, lebo ju máš už záplatovanú.

V praxi: Zálohou bit-po-bite preplácneš (premázneš) komplet sektory na systémovom oddiele z poslednej funkčnej zálohy, pričom sa jedná o dva pomyselné kroky, zmazanie hlavičiek sektorov, ktoré sa obratom nahradia novými dátami z bitovej zálohy OS W7.

Nechapeme jake subory chces mazat. Svoje subory si mozes mazat v prieskumniku, nemusis kvoli tomu obnovovat windows.
Ked tym myslis ze chces obnovit windows na vyrobny stav lebo nefunguje, tak:
- Ked bol W7 predinstalovany od vyrobcu ntb, tak sa da spustit nejakou klavesou recovery na vyrobny stav.
- Ked nebol, tak si budes muset nainstalovat windows sam nacisto. Alebo opravit tu rozdrbanost stavajucej instalacie pouzitim logickeho uvazovania.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru