Předmět Autor Datum
Jestli máš na monitoru film ve dvou oknech, musíš si nejprve najít soft, který to složí do jednoho o…
Jan Fiala 16.07.2018 20:31
Jan Fiala
"ve dvou oknech" bude verze pro "VR", ne pro PC. Nejspis to necim jde zkonvertovat, ale z principu t…
lucifer 16.07.2018 20:37
lucifer
Ve dvou oknech je standardní 3D formát. Jen to potřebuje složit. Měly by to zvládnout lepší přehrava…
Jan Fiala 19.07.2018 14:42
Jan Fiala
[TiP] ~ Na 3D (videa, hry) casto pouzivam na test [Tridef 3D] : https://www.tridef.com/ (snad vsechn…
XoXoChanel 16.07.2018 21:06
XoXoChanel
Není to 3D film pro bezpomůckové prohlížení? Bezpomůckové prohlížení – existuje několik metod, jak… poslední
Rce 19.07.2018 21:58
Rce

Ve dvou oknech je standardní 3D formát. Jen to potřebuje složit. Měly by to zvládnout lepší přehravače videa (třeba PotPlayer) nebo existují přímo přehrávače pro 3D filmy.
Ale jaké brýle bude záležet na grafice. nVidia měla přímo podporu pro 3D brýle, jinak přes přehrávač si to můžeš nechat přehrát i třeba pro ty papírové s modrým a červeným plastem.

[TiP] ~ Na 3D (videa, hry) casto pouzivam na test [Tridef 3D] : https://www.tridef.com/ (snad vsechny 3D monitory jsem na nem rozjel)
* Na filmy 3D treba KMplayer, VLC, CyberLink, 3D Video player ..

• KMPlayer : http://www.kmplayer.com/
• VLC :https://www.videolan.org/vlc/index.fr.html
• CyberLink (PowerDVD) : https://www.cyberlink.com/products/powerdvd-ultra/features_en_US.html?&r=1

- To co vidis, je hruby obraz "Leva" a "Prava" strana filmu, jestli kulaté tak pujde zrejme o video typu Oculus (ale to uz jsou spis videa 180-360° né klasicka 3D).
* V prehravaci pak jen zadas, jakou technologi 3D monitor pouziva, jestli Entrancled, nastavis Entrancled, jestli Nvidia 3D tak Nvidia etc ..
:!: Jestli pouzivas monitor s technologii Nvidia Vision, tak stahni NVIDIA 3D Vision Player, bohuzel jsi neuvedl zadnou podrobnejsi informaci, treba o jaky monitor jde, jaky mas graficky chip, bylo by to o hodne jednodusi a ruky by ti neupadli neboj ;-)

Není to 3D film pro bezpomůckové prohlížení?

Bezpomůckové prohlížení – existuje několik metod, jak prohlížet stereofotografie bez dalších pomůcek. Vyžadují však naučit se oddělit akomodaci oka od konvergence očních os.
Šilháním – levý obraz je vpravo a pravý vlevo. Divák se dívá pravým okem vlevo a levým vpravo, osy očí se mu protnou před obrazem. Výhodou je neomezená velikost obrazů.
Rovnoběžně - fotografie jsou vedle sebe normálně. Divák se dívá s rovnoběžnými osami očí jako při pohledu do nekonečna, avšak zaostřit musí na fotografii, tedy asi na 20–50 cm. Fotografie nemůže být na šířku větší než 6cm protože oční osy nelze divergovat.

Rce+Wikipedie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru