Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je někde český návod na PeerBlock

https://ctrlv.cz/FJCu

Používá tu někdo také PeerBlock, kdo by mi vysvětlil alespoň základy, k čemu jsou jednotlivá políčka a co je pro mě důležité, na co se mám dívat po zapnutí? Zajímá mě hlavně to, když by se někdo dobýval do mého pc, kde to uvidím apod. Viz.příklad níže vygooglený na internetu.

,,Před časem po přihlášení na účet u jisté banky začal šílet PeerBlock, mohl se ublikat. V prvním kole jsem poblokoval všechny různé Irské FB a pod. kraviny, ale pak jsem u blokovaných samotným PB zjistil, že se mě do pc snaží dostat samotná banka. :shock: Nešlo o ping, ale o kopání.
Jelikož mi to bylo divné, nahlásil jsem problém bance, kdy se se mnou spojil jejich IT technik a jeho první otázka byla, jak jsem to zjistil :shock: . Tak jsem mu vysvětlil, co vše se začne dobývat do PC jakmile se přihlásím na účet banky, že to ostatní jsem poblokoval, ale že mi není jasné, proč se ke mně dobývá banka.
Snažil se to zlehčit tím, že si banka ověřuje mou IP adresu a lokaci. Na to jsem mu řekl, že i když jsem klient české banky, mohu být kdekoliv po světě a ověřování adresy je blbost. Další jeho vysvětlování bylo nad mé chápání, neb jsem klient a ne IT technik. "

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny