Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je někde český návod na PeerBlock

Stiahol som modrú kocku (bluecube) PeerBlock 1.2 a otestoval. http://ix.sk/pFGx0

SW si automaticky po nainštalovaní stiahne aktuálnu databázu Spyware a spol. z vlastnej IP adresy spriateleného servera.

Nemám žiadne výhrady.

Je to taká lacná detská hračka, povedal by som nadstavba SW Firewall Windows, ktorou je možné sledovať pripojenia na IP adresy.

Obdoba WFC (Windows Firewall Control 5.3.1*), len ten musíš mať aktivovaný licenciou pre Interaktívny režim, aby ti v bublinách v rohu na monitore oznamoval všetky nepovolené pripojenia, pakety in/out.
---------------------------------------
Nastav si v ušku Port Setting na voľné, otvorené porty 80, 443, ktoré sú nutné pre browser, prípadne pre mailovú komunikáciu. Tiež ak používaš POP3 na porte 110 pre maily, zafajkni kolonku nech dostávaš maily.

Ostatné pripojenia máš v history, kde ich činnosť môžeš eliminovať dočasne alebo na furt.

V ušku Protection ak klikneš na jednotlivé IP adresy (destination) riadok, (napr. IP 66.117.29.67), tak ho môžeš blokovať na 15 min. až na permanentne.

V ušku Setting2 môžeš totálne zablokovať http servery, ale je vo výrobnom nastavení už blokovaný.

Nemaj obavy, nemáš čo pokaziť, úkony sú retroaktívne návratné ak niečo zaklikneš, postupuj intuitívne, ani nemusíš ovládať odpornú, kapitaľistickú američtinu, lebo tých pár triviálnych výrazov k ovládnutiu SW si nájdeš na nete.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny