Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakou tankovou tiskárnu?

Je doma, zprovozněno.

Nejdříve jsem chtěl připojit tiskárnu prostřednictvím wifi (Mikrotik je 2 metry vedle). Nastavení provedeno, uloženo (heslo), ale při instalaci ovladačů prostě tiskárna nešla najít. Musel jsem restartovat router, pak se našla. Instalace ale ke konci selhala, prý zase nevidí tiskárnu.. Nevím, kde je problém, zda wifi nějak vypadává či zda to něco stínilo (router byl schován za HP LJ3015). Doma mám všechny PC připojeny kabely, wifi použiju maximálně v pelechu na mobil/tablet.

Tak jsem wifi zrušil a připojil tiskárnu do LAN kabelem. Pak vše probíhá (instalace) bez problémů, nainstalováno na 4 PC.

Zkoušel jsem všechny funkce, tisk, kopírování, skenování, vše bez problémů. Akorát mi napoprvé (napodruhé, napotřetí) odmítal ADF brát papír. Jestli to byl nějaký "špatný", jestli jsem ho tam zasunul málo/moc, nevím. Prostě mě tiskačka vyzvala, ať odstraním uvízlý papír (který se vůbec nevsunul "dovnitř".
Nicméně zkouška s jiným dokumentem už dopadla dobře.

Líbí se mi bohaté možnosti nastavení tisku (třeba oboustranně a ještě k tomu 2 stránky na list). Také možnosti nastavení kvality tisku (a barev) jsou rozsáhlé, funguje i jakýsi "draft" režim (koncept, písmo je šedé), který možná využiju při tisku "zbytečných" sestav, pokud je tedy nebudu tisknout na laserovkách.

Obecně ale zprovoznění tiskárny (hardwarové, doplňování inkoustu) a pak softwarové není pro začátečníky. Je to celé docela složité, dlouhé - byť solidně zdokumentováno v dodaných tiskových materiálech a v pdf manuálu. Během instalace se provedl i update firmware tiskárny, na můj vkus to trvalo dost dlouho a už jsem znervózněl, když to 67% viselo asi 3 minuty ;-)

Zatím jsem neinstaloval - a ani nebudu - ty cloudové služby, jako je tisk z mobilů či PC odkudkoliv ze světa. Nepotřebuji to. A nebudu také využívat fax. Neinstaloval jsem ani dodaný podpůrný software (nějaký OCR, úprava fotek apod.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny