Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakou tankovou tiskárnu?

co se týká podpory tisku z DOS: https://www.epson.cz/viewcon/corporatesite/products/mainunits/faq/5775/22134 (u tebe platí, že driver ESC/P2 nepotřebuješ vůbec, stačí to natlačit z aplikace přímo do portu)

Tak tohle se nezadařilo.

Apka ve vDosPlus z roku 1992, font kameníci. Nějaké tiskárny byly instalovány s programem, asi jehličkovky. Také tam mám "laser", přes co jsem tiskl už od dob W95, vždy jsem měl laserovky HP. Jiné drivery v programu nemám.

Tisk ve vDosPlus probíhá tak, že vyskočí klasické windowsácké okno, kde určím tiskárnu a tiskne se. Nefunguje tisk do *pdf. A tisk na tihle Epsonku také ne. Vytiskne se z té tiskové stránky nějaký nesmyslný řádek "odněkud uprostřed" a papír zůstane viset v tiskárně, posune se jen o pár cm. Pokud dám tisk něčeho z Windows, vyjede, tisk ale začne o kousek níž.

Tisk tam v tom vDosPlus mám nastaven na RAW.

Mám dojem, že tohle nebude mít řešení, nikdy nefungovaly ani různé DOSPrinty. Ta apka je totálně nekompatibilní..
Zprovoznění bych považoval za malý zázrak.

Já to tušil, ale naštěstí to není fatální, tisk na HP laserovky funguje..

---
Jako "vedlejší úkol" jsem se pokoušel nainstalovat tuhle tiskárnu do XP ve Virtualboxu, bez úspěchu, ale moc jsem se nesnažil (nenašel jsem ovladače, XP má zákaz k připojení k internetu.. MSIE6, žádné aktualizace od dob vydání SP3).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny