Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 0xc00d36c4

Já používám GetDataBack, taky placený (cca 100€) a ten má v těchto případech poměrně slušnou úspěšnost. Pravdou je, že přeformátovaný disk jsem ještě neobnovoval, ale různé havárie souborového systému vyřešil vždy velmi dobře. Jediný případ, kde totálně selhal byl disk z videorekordéru, protože tento program musí najít nějaký jemu známý filesystém (FAT/NTFS/EXT) a to video mělo svůj vlastní (i to jsem vyřešil, protože na to existoval jiný nástroj).

Pro další rady to chce víc podrobností; kdo ohlásil chybu?, jak vypadají soubory (vypadá hlavička souboru jak má?)

Existují sw na opravu poškozených videí, nemám s tím příliš zkušenost a nepodařilo se mi dosud najít vhodný free nástroj a nákup placeného mi za to dosud nestál. Na přehrávání používám VLC, ten si s poškozenými soubory částěčně poradí, ještě lepší je prý jiný program (nejsem si jistý, jestli MediaPlayerClasic MPC), který se nezarazí na první chybě, ale chybnou část souboru ignoruje.

Ještě by stálo za to vyzkoušet jiné programy, třeba tento https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk taky občas pomůže, i když ovládání je trochu složitější a vyžaduje ideálně znalost problému. Za to obnovuje soubory bez ohledu na souborový systém (ovšem pokud byly fragmentované, tak namíchá páté přes deváté a takové video je docela slušnou koláží, kterou windowsmediaplayer rovnou odmítne).

Ještě doplním, že GDB se dá vyzkoušet, tato zkušební verze dělá vše stejně jako placená, jenom neobnovuje (omezení na nějakých 100 megabajtů je pro filmy asi dost málo). Pře zaplacením vám to přímo nabízí, že než zaplatíte, měli byste si vyzkoušet, jestli se program pro vás hodí, takže si asi dost věří.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny