Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta plomba

Zdravím, mám Asus R9 380 Strix 4GB, jelikož ji mám už přes 2 roky, a nevěděl jsem že mám záruku na 36 měsíců, tak jsem vyměnil teplovodivou pastu, protože už se víc zahřívala a byla hlučnější, takže jsem vyměnil pastu, a asi po 4-5 týdnu po výměně pasty, karta se vrátila do stejného stavu jako před výměnou pasty, spustil jsem Arma 3 a jak jsem už psal karta se vrátila do stejného stavu před výměnou pasty, a tedy pomocí HWMONITOR teplota byla od 55-65 stupnů normální stav koukání prostě na internet, a při vytížení 80+ . No otázka zní když jsem ji otevřel tak jsem samozřejmě tu plombu u toho šroubku porušil (poškodil), dnes jsem to udělal znovu protože jsem to asi udělal blbě. Takže dnes budu ještě testovat na 3dmarku a uvidím jestli se něco změnilo nebo ne. Takže co když karta se bude zhoršovat bude hučet, budou se teploty zvyšovat, je možné to pak reklamovat i když jsem plombu porušil? Někde píší že když plombu poruším takže že záruka nezaniká a zase někde něco jiného, tak jak to tedy je? Díky za radu.

Předmět Autor Datum
Zaruka nezanika na jinou zavadu nez je ta plomba myslena. Tudiz napriklad, kdyz prepastujes cip a od…
RedMaX 28.07.2018 16:54
RedMaX
Jestli na (na sroubku) byla plomba (kapsle) tak zaruka pada. (jedine ze by to Cr mela jinak, ale o t…
XoXoChanel 28.07.2018 17:06
XoXoChanel
Tady to je stejný jak zjistí nějak že si se v tom hrabal tak ti to vrátí že nemáš nárok,pak je to už…
sambilionk 28.07.2018 18:52
sambilionk
Servis nebude řešit proč byla plomba odstraněna,ale průšvih je,že ji porušil.
forestek 28.07.2018 18:26
forestek
Pokud jede, tak neřeš záruku, pastování grafiky se dělá, co nejtenčí vrtva (film: méně je lépe) nebo…
jezekhifi 28.07.2018 19:33
jezekhifi
Děkuji všem, jsem ko..t , jo a pastu mám arcticmx 4. poslední
Sven 28.07.2018 20:43
Sven

Zaruka nezanika na jinou zavadu nez je ta plomba myslena. Tudiz napriklad, kdyz prepastujes cip a odejde pamet, tak zaruka nezanikla, protoze to spolu nema souvislost. Pokud se zhorsuji teploty a prepastovaval jsi, tak pro tebe bude velmi tezke dokazat, ze to neni zpusobeno tvym prepastovanim, tudiz ti v podstate zaruka na tuhle vadu zanikla.

Jestli na (na sroubku) byla plomba (kapsle) tak zaruka pada. (jedine ze by to Cr mela jinak, ale o tom pochybuju). U servisniho prijmu jsem byl, jde o jedno z prvnich mist které se kontroluji. (tak jde bud dal na diagnostiku/opravu, nebo zpet odesilateli /*vetsinou velkoobchody které reklamaci vyrizovali)
* Jakykoliv zasah do HW materialu znamena konec zaruky az na specializované IT firmy (kde dokladas nejakou fakturu, nebo jiny doklad ze karta byla rozdelana specialistou | normalni IT obchod nebo servis, ktera kapslu porusila). Uzivatel nema do HW konstrukce nejak zasahovat, pak ze to kazdy dela, neznamena ze to tak je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru