Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bude i7 6700K "topit" více než i5 6600K?

Mám možnost vyměnit můj stávající procesor i5 6600K za i7 6700K. Současná sestava je velmi tichá, rychlost ventilátorů se odvíjí od teploty CPU. Pokud upgrade na i7 provedu, nebude tato i7 více topit? Dle parametrů sice mají oba procesory stejné TDP 91W, ale jak je to v reálu? Chladič mám Noctua NH-U12S.

Předmět Autor Datum
bude to zhruba stejne - nepoznate rozdil
lucifer 30.07.2018 12:54
lucifer
- Né, nebude topit vic (tedy s 5C° odchylkou). - Cela tato rada topi skoro stejne, i7@6xx bylo delan…
XoXoChanel 30.07.2018 12:59
XoXoChanel
ja bych si to zas tak neskrabal, ono je to teda nasiraci u "K" verzi ktere by mely byt urcerne prave…
lucifer 30.07.2018 14:42
lucifer
Nepisu nikde opak. Jen bych chtel zminit mensi TIP :i: , kde na [OC] jde pouzit i levnejsi i7@6700 n…
XoXoChanel 30.07.2018 17:22
XoXoChanel
V klidu budou topit stejně. Při běžné zátěži (hry) +- stejně. Pokud mu naložíš tak, že vytížíš všech…
MM_tank 30.07.2018 23:02
MM_tank
OK, díky. Chtěl jsem se ujistit, že si počítač moc neroze*eru. Přeci jen výkon zmiňované i7 není opr… poslední
Ulrico 30.07.2018 23:48
Ulrico

- Né, nebude topit vic (tedy s 5C° odchylkou).
- Cela tato rada topi skoro stejne, i7@6xx bylo delano na hodne nizkou spotrebu kde to "TDP" je docela nizko (dalsi Gen 7xx je to samé jen dalsi TOC s vysim taktem) kde i "K" (bez OC) uchladis prumernym coolerem. Bohuzel takova negativnejsi stranka intelu, [IHS] CPU je tak odflakli, ze bez ohledu na chladic, budes mit skoro stejnou teplotu (nekteri to resi rozlousknutim a prepastovanim, ale osobne bych to nedoporucoval, kdyz pominu samotnou ztratu zaruky, uz bys zrejme nemohl pouzit Wcooling /*tedy s vyjimkou kdyby jsi celé cpu zlouskl zpet, navic vysledek tech par C° neni nejak ohromujici).
* Az ted teprve INTEL napadlo jako u dalsi rady "i7@9xx" vydat uz lisované procesory bez této (TP, nekdy ta sama co osazovali na Core Duo pred 10 lety) vrstvy .

ja bych si to zas tak neskrabal, ono je to teda nasiraci u "K" verzi ktere by mely byt urcerne prave pro pretaktovani/zdimani maxima co ten chip umi. Tam to je od intelu svinarna. Ale u vseho ostatniho - uchladi se to naprosto v pohode s cimkoliv, problemy to nedela. BTW - u AMD Ryzen APU je taky pasta - ale beru ze je to "levna rada". Ze to udela intel u "top" produktu je takove - nezhezke...

Nepisu nikde opak. Jen bych chtel zminit mensi TIP :i: , kde na [OC] jde pouzit i levnejsi i7@6700 né K, CPU u kterého clock neni fixovan interne (o proti KabyLake), kde pomoci specialniho BIOSU (Non-K OC BIOS) ktery vysel na dobrou radku zakladnich desek (Z170) jde tak Overclock provést i na nich, stejny vysledek (bez zachazeni do extremnich Ghz), mensi peniz.

V klidu budou topit stejně. Při běžné zátěži (hry) +- stejně. Pokud mu naložíš tak, že vytížíš všech "8" jader (např. převod videa, test stability cpu, těžení kryptoměn) tak bude oproti 6600 topit víc.
Nic co by ventilátor co máš nezvládl. Vem to :-)

OK, díky. Chtěl jsem se ujistit, že si počítač moc neroze*eru. Přeci jen výkon zmiňované i7 není oproti i5 zase tak velký (kdoví jestli to vůbec poznám) a byl bych nerad kdyby se kvůli tomu stal počítač hlučnější.
Ale předpokládám, že bez zatížení pojede i7 podobně jako i5 na nižší frekvenci. Stávající i5 mi např. při surfování po netu jede na 800MHz. No a když procesor zatížím, např. hrou, tak zvýšený hluk stejně nezaznamenám :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru