Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router z druhé ruky - může být zneužit?

Dobrý večer, mám možnost koupit router z druhé ruky (Asus). Je technicky možné, že by jej prodávající mohl nějakým způsobem zneužít? Myslím tím, že by router měl v sobě "cosi", co by útočníkovi umožnilo se dostat do mé domácí sítě, na mé domácí PC?

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozrejme ze to technicky mozne je. USA to pouziva v prumyslovem meritku, ale i sikovnejsi nadsenec… poslední
gilhad 02.08.2018 23:39
gilhad

Samozrejme ze to technicky mozne je. USA to pouziva v prumyslovem meritku, ale i sikovnejsi nadsenec ti tam klidne muze hodit par svabu navic a dostat se k systemu jeste pred BIOSem/UEFI a je uz jen na nem, co s tim udela. Cenove se to da doma zmaknout kolem nejakych 400,-Kc a spousty prace nekoho, kdo vi co dela. Ve vysledky tam pak bude nekde o jeden svab navic - pokud by si dotycny dal tu praci, ukryje ho treba do chladice, aby nebyl na prvni pohled videt.

Na druhou stranu - proc by to delal a co by mu to prineslo, pokud nejsi nejaka "zajmova osoba" nebo to nenarves do site nejake zajimave organizace/podniku. Kvalitni porno se da stahovat snaze a levneji.

(a samozrejme je tu furt risk, ze se mu na to prijde a zda mu pripadne problemy za to stoji)

Cili - technicky mozne to je, v beznych pripadech ale krajne nepravdepodobne. To uz je pravdepodobnejsi, ze ti nekdo prijde v noci ukrast ten tvuj domaci PC i s diskem a daty a historii prohlizece.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...