Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD Samsung - nemohl někdo resetovat S.M.A.R.T. data?

Dobrý den. Byl mi nabídnut použitý (prý nepoužívaný) SSD Samsung 850 EVO. Načetl jsem S.M.A.R.T. (CrystalDiskInfo) a ten se snad zdá být v pořádku, jen mě trochu zaráží počet zapnutí 20, doba běhu 0. Proto se chci zeptat, zda nemohl prodávající nějakým způsobem resetovat S.M.A.R.T údaje. Aby z použitého neudělal 'jako' nový disk.

Předmět Autor Datum
mohol ich resetovať,mnohé utility na upgrade firmwaru obsahujú možnosť resetnúť staré hodnoty smart…
audax 01.08.2018 10:35
audax
Počítej s tím že je to vyresetované. Tyhle disky mají 5let záruku, tak si myslím že by mohl být ješt…
MM_tank 01.08.2018 16:02
MM_tank
Zaruka pada pokud bylo dosazeno dane hodnoty TBW - zapsanych TB. Nicmene - tyhle Samsungy jsou celk…
lucifer 01.08.2018 17:16
lucifer
Disk je bez dokladu za 3500,- za 1 TB SSD. Nevzal jsem ho, raději koupím nový WD Blue SSD za 5.469,-… poslední
BFU 01.08.2018 18:45
BFU

mohol ich resetovať,mnohé utility na upgrade firmwaru obsahujú možnosť resetnúť staré hodnoty smart počas upgradu firmwaru,utility od výrobcov diskov majú možnosť odstrániť užívatelské staré hodnoty smart a dokonca aj tvorca CrystalDiskInfo má/mal k dispozícii samostatnú utilitu na reset smart údajov......či niečo spravil s diskom aj predávajúci v Tvojom prípade,to nedokážem povedať,zmazané/resetnuté hodnoty smart sa v bežných domácich podmienkach vyčítať alebo spätne nejako obnoviť nedajú,je na to nutné hardwarové technické vybavenie výrobcu disku.....tých 20 zapnutí s nulovou dobou chodu mohlo byť kludne len medzioperačná a výstupná kontrola počs výroby disku,takže sa kludne môže jednať o síce starší ,ale nepoužívaný disk,ktorý je naprosto OK......

Počítej s tím že je to vyresetované. Tyhle disky mají 5let záruku, tak si myslím že by mohl být ještě v záruce -papíry dodá? - a pokud to nabídl za slušnou cenu tak bych to zvážil. Jestli sleví tři kila proti novému a bez záruky není taky co řešit, že :-)

Zaruka pada pokud bylo dosazeno dane hodnoty TBW - zapsanych TB.

Nicmene - tyhle Samsungy jsou celkem OK a vydrzi v pohode X-nasobne vic zapisu nez garantuje vyrobce, takze bych se tim zas tolik netrapil. A ani jsem zatim nevidel zadny kteremu by umrel radic/elektronika. Mam jich v praci vic - ve vsem moznem, a spokojenost.

(neprilis povedene byly 840EVO)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru