Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC - Úprava fotek, občasné hraní

Ahoj,

nikdy dřív bych se neptal, ale už pár let nemám čas sledovat trendy a netuším, co je nejlepší volbou. Potřeboval bych poradit s několika komponenty, s několika již skoro rozhodnut jsem. Použití bude občasné FullHD hraní, spíše úprava fotek - Lr, PS. (a nejspíše i zevlení u filmů a netu)

1) CPU - i5 8600, popř. 8600K. Nikdy jsem netaktoval, takže se do toho nehrnu a ani nepohrnu, pokud mi to tu někdo nevysvětlí tak, že to zvládne i trotl po 8 pivech a malíčkem u sousedovy nohy (a pokud to nebude mít fakt citelný výkon, nějaké to 1-10 FPS mě nezajímá)
2) MB - tak tady bych chtěl poradit. Nepotřebuju světýlka, nikdy tam nebude (pokud nevyhraju Sportku) víc, jak 1 grafika. Pokud budu taktovat jak trotl nahoře, tak něco lepšího. Pokud nebudu, tak něco, co stačí. WiFi on-board potěší, ale není nutnost (holt natáhnu kábl). Chci, aby to nebyla sra*ka, a nepotřebuju desku za 20 tisíc. Co by potěšilo, jsou 4 sloty na RAM, nějaký pi*ovinky na blbnutí neuškodí, ale platit za ně nepotřebuju.
3) RAM - podle taktování frekvenci, pokud nebudu trotl viz výše, tak něco fajnovýho, co mi vydrží. Určitě 16+ GB, čím víc, tím líp. Ale nechci, aby mi shořela peněženka.
4) HDD - nepotřebuji, mám. Zbytek obstará NAS.
5) GPU - Nepotřebuji, mám 1060 3G - stačí (v době těžební krize nic lepšího za super cenu nebylo)
6) case - no, tak tohle asi vyberu podle vzhledu sám, ale nechci mikroPC, ani miniPC, ani megaPC, ani barvičkosuperňůňoblikcvakPC. Prostě něco, co funguje, je hezký a aspoň z 20 cm budu mít pocit, že je to kvalitní, jako moje první lepší case z roku 2004, na který se dalo sedět. (ne, na nový sedět nebudu).
7) Win mám přenosnou licenci, takže ten půjde ze současnýho.
8) Monitor - IPSkovýho Della mám, nic supa dupa, ale to bude na jinou diskuzi.
9) Chlazení - no tak tady jsem jak slepej španěl v českých Kotěhulkách na zavřený výstavě obrazů. Nevím.
10) PSU - kdysi (1-2 roky zpět) vyšel v nějakých hyperskvělých testech dobře EVGA G2 750 Novaněco. Jak je to teď, netuším.
Peníze - nejsem Bakala, ani Kellner, ale ani úplnej chudák. Jsem takovej normální průměrnej českej chudák.

Takže tak - hateři, uvařit kafe a honem k PC, jakej jsem trotl. Nehateři, prosím, předběhněte je :)

Pěknej den všem!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
IMHO by byla Ryzen@2600 (6/12Threads) rozumnejsi volba (né ze by Ryzen@1200 k 1060 3G za 2000Kc kdy…
XoXoChanel 07.08.2018 15:38
XoXoChanel
Perfektní, tak to na OC kašlu :) Dřív za mýho dětství to smysl mělo, protože kdo měl něco "taktlýho"… poslední
MrPrujem 08.08.2018 08:58
MrPrujem

IMHO by byla Ryzen@2600 (6/12Threads) rozumnejsi volba (né ze by Ryzen@1200 k 1060 3G za 2000Kc kdyby slo jen o hry nestacil), ale v tvém pripade je zbytecné doplacet (+-1000Kc) za Intel i5@8600K (6/6Threads).
Kdyz jsme byly jeste my "Dinosauri", [OverClocking] se provadel bud pro :

1) Zabava
2) Potreba, zvyseni frekvence u CPU které jiz po nekolika letech prestalo stihat.

* Proto bych ti doporucil uz u pocatecni koupy spis zakoupit dostatecne vykoné (dle potreby) CPU a na nejaké OC (které vyjde podstatne draz, od chlazeni, zakladni desky/chipsetu, drazsi veze CPU) se vykasli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru