Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blokování reklam pomocí AdBlock Plus na Seznam.cz (os Opera)

Ano, to je problém a riziko doplňků, proto používám ublock ORIGIN, který má otevřené zdrojové kódy a nepoužívám aktualizace rozšíření. I tam je riziko, co když třeba některý z přispěvatelů udělá změnu, která třeba jen rozbije funkčnost nebo cíleně udělá backdoor na vysávání informací/injectování malware.

Další věc co mě štve a se kterou je potřeba počítat,že lze otrávit i seznamy fitrům, zejména lamky co tomu nerozumí upravují Easylist cz/sk a dávají vyjímky (není vyloučeno, že se tam infiltrují i sami šmejdi z dané stránky , která je na hledáčku fitrů) , protože nejsou schopni lepším způsobem vyřešit funkčnost webu + blokování reklam. Buď musím ručně přidávat ||@@i0.cz/reklama$badfilter, a nebo mi rupnou nervy a všechny filtry si odhlásím.

Problémy doplňků:
-existují kopie- padělky, hejly nalákají na to, že jsou lepší než originál, nebo že umí něco navíc
- příští verze doplňku bude infikovaná (například hacker se dostane k přístupu k doplnku a může ho aktualizovat svou verzí, případně že sám autor ho odprodá)
- v doplňku je trojan, který zatím není aktivní, tzn. rozšíření se chová nějakou dobu v pořádku, ale po určitě době začně dělat neplechu (a nemusí rovnou přestat fungovat uplně, stačí, když na 1/100 stránek bude děla bordel, sníží se riziko odhalení)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny