Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč je zápis na micro SD kartu, po určitém množství zapsaných dat, radikálně zpomalen?

Koupil jsem 2 ks micro SD karty 32GB/C10. Přiznám se, že levně (no name- 1 ks cca 120,- Kč a počítal jsem, že nebudou "nic moc").
Neznám podstatu a systém zápisu a čtení těchto médií, ale překvapilo mne toto.
Při zápisu dat, na obě, prvních cca 100 MB dat provádí zápis rychlostí 4-5 MB/s. Ale pak najednou klesne rychlost zápisu a kolísá mezi 300-700 KB/s. Takže ukládání dat na ně je hodně pomalé. Jinak ale fungují normálně.
Naformátovány jsou na FAT 32 a přeformátování (na stejný formát) na to nemá žádný vliv. Při dalším zápisu se chovají stejně.
Ještě by mně zajímalo (zatím jsem nezkoušel) zda budou schopny provádět takto spolehlivě zápis videa v outdorové kameře a případně, zda budou schopny dostatečně rychle data přehrávat. A jak se dá rychlost přehrávání zjistit?
Dosud jsem přehrával pouze soubory v .mp3 (hudba, slovo) a jejich funkce byla bez problémů. Jiné soubory a data, v jiných formátech, jsem zatím nezkoušel přehrávat.
Prosím o vysvětlení funkce SD karet, případně, zda je nějaká možnost jejich rychlost zápisu a přehrávání nějak ovlivnit/upravit.
Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny