Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Replikacia pola na HP serveroch

Mam u zakaznika 2 HP servre, ktore su momentalne vypnute a hladam pre ne vyuzitie. Mam spraveny cluster postaveny na Proxmoze, kde bezi niekolko virtualnych serverov na 2 Delloch. Momentalne stav je, ze kazdy virtual bezi na svojom servri, cize viem ho premigrovat na druhym vie ho spustit na druhom zo zalohy, ale to vsetko chvilku trva, kedze najvacsi server ma napriklad 1.3TB. Aj migracia 50GB servera trva niekolko minut, kedze to ide cez Gb siet. Tu sice budem upgradovat na 10Gb, ale problem sa vyriesi len ciastocne, kedze 1.3TB aj na 10Gb bude nejaku chvilku trvat.
Napadlo ma preniest data na datove pole, ktore by som vytvoril z 2 HP serverov, ktore by sa navzajom zrkadlili a v pripade vypadku jedneho by nabehol druhy. Dell servre by som vyuzival len ako nody, odkial by sa spustali VM, ktore by sa vsak fyzicky nachadzali na HP poli. Prepojenie s Dell nodmi by bolo cez iscsi, medzi sebou asi tiez (alebo 10Gb karty).
Jedinu otazku, ktoru neviem zodpovedat je aky sw pouzit na HP servre, aby zabezpecoval replikaciu, zrkadlenie, rozhodovanie o tom, ktore pole je aktivne a ktore pasivne...atdpojenie k nodom

Předmět Autor Datum
řešil bych to FreeNASem a replikací snapshotů ZFS: http://doc.freenas.org/11/storage.html#replicatio…
touchwood 10.08.2018 23:10
touchwood
Hast vyzera dobre, ale nie je to prezlecene drbd? nový
fleg-sk 11.08.2018 08:56
fleg-sk
je to něco podobného. Tady to řešili taky docela dopodrobna. http://www.abclinuxu.cz/blog/B26/2015/… poslední
touchwood 11.08.2018 11:13
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru