Předmět Autor Datum
Pokud je ještě v záruce, tak reklamovat.
Wikan 13.08.2018 12:56
Wikan
Nefoť tmu. Vyfoť něco normálního.
dsa 13.08.2018 13:08
dsa
Ve tmě fotí každej foťák blbě. Vyfoť něco osvětlenýho.
Prasak 13.08.2018 13:12
Prasak
Samozrejme aj za svetla je tam ten sum, ale najlepsie je vidiet za tmy. Ok, asi to dam reklamovat, f…
Hyua 13.08.2018 13:21
Hyua
Není pravdou, že šum je nejlépe vidět za tmy, pravdou je, že za tmy je šum největší. Šum vzniká na k… poslední
czcharlie 13.08.2018 23:24
czcharlie

Samozrejme aj za svetla je tam ten sum, ale najlepsie je vidiet za tmy. Ok, asi to dam reklamovat, fotak bude pokazeny. Ale nechapem ako je to mozne, telefon mi ani raz nepadol a mobil je vodotesny, pricom do kontaktu s vodou takmer vobec neprisiel.

Nemohol tu kameru poskodit nejaky magnet, bluetooth/gps rusenie? Ja som si pred 2 tyzdnami kupil smart hodinky fitbit sparovane s mobilom, nemoze to byt tym? :)

Pamatam si, ze po tom ako som siel behat, sa to zhorsilo.

Není pravdou, že šum je nejlépe vidět za tmy, pravdou je, že za tmy je šum největší. Šum vzniká na každém čipu a zvětšuje se s teplotou čipu, zmenšováním jeho velikosti (nebo lépe řečeno se zmenšováním fyzické velikosti pixelů) a s tím související nutnostní velkého zesílení signálu, délkou expozice a nastavenou citlivostí. Takže hodnotit úroveň šumu přední kamery mobilu za podmínek kdy fotoaparát nastaví nejvyšší citlivost (= největší zisk zesilovače,takže tento zesiluje předeším šum snímače) je nesmysl. Co už není úplně normální (ale je to vysvětlitelné) je skutečnost, že šum není rovnoměrný po celé ploše čipu. Co by teoreticky mohlo způsobit poškození čipu není magnet a už vůbec ne GPS nebo Blutooth, nýbrž pokud by třeba mobil zůstal ležet někde na slunci, pak například přímý svit slunce do toho čemu se i u mobilu vznosně říká "objektiv", který by pak působil jako čočka promítl na plochu snímače. A účinky světelného a tepelného záření slunce soustředěné čočkou do malého bodu určitě znáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru