Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoká teplota mobilu Levovo Vibe k5 Note

Dobrý den.
Mám postarší mobil Levovo Vibe k5 Note a hned při koupi jsem si nechal na původní sklo nalepit ještě sklo (ne folii), které má sloužit jako ochrana proti rozbití. Telefon sice funguje, ale stále častěji se setkávám s tím, že je strana s obrazovkou docela horká. I když jsem teplotu neměřil, tak v dlani pálí a případné přiložení k uchu je docela zážitek. Stává se to, když s ním třeba delší dobu fotím a hlavně když používám v autě navigaci Waze. Telefon mám v pouzdru s touto konstrukcí a zahřívá se i když je pouzdro otevřené a záda telefonu se dotýkají pouzdra jen u vysouvacího mechanismu.

Je to přehřívání způsobeno tím přídavným sklem nebo se ten telefon holt hřeje a je to obvyklé?

Předmět Autor Datum
Zřejmě je zapnuté veškeré vyhledávání wifi,polohy,mobilní data,dvě simky,navigace,GPS,bluetooth a js…
forestek 13.08.2018 16:33
forestek
Ano je tam 2 x SIM, trvale zapnuté Wi-Fi, GPS, LTE. Bluetooth je trvale vypnutý a NFC to nemá. Vyhle…
yorg 13.08.2018 16:57
yorg
Taky jsem se s tím setkal (jiná kost, ale podobný syndrom) - po nalepení skla na displej začal telef…
mif 13.08.2018 16:49
mif
Takže přece jen. Uvidím, zda se nevyjádří ještě někdo další. Snad jo.
yorg 13.08.2018 16:58
yorg
Tak počkej na názor jiných. Já mám na Xiaomi gorilu,tak zasklívat navíc nemá smysl,tak to nevím,ale… poslední
forestek 13.08.2018 20:23
forestek

Ano je tam 2 x SIM, trvale zapnuté Wi-Fi, GPS, LTE. Bluetooth je trvale vypnutý a NFC to nemá. Vyhledávání polohy nevím, ale asi ano když mi funguje aplikace Runtastic a další, kde se poloha zaznamenává. Předpokládám, že je funkční, když je zapnuté GPS. S baterií je to složitější. Když jen telefonuji, tak vydrží i 3 dny. Když se nudím a jsem na internetu jedno jestli přes LTE nebo Wi-Fi, tak nevydrží ani den. Stejně tak při trvale zapnuté aplikaci mapy.cz když jsem celý den venku a mapu potřebuji k orientaci.

Ale co s tím sklem? Je vedle vyšší zátěže mobilu přes 2 x SIM, trvale zapnutými Wi-Fi, GPS, LTE příčinou zvýšené teploty obrazovky? Když ho sundám, přestane se to hřát?
Ptám se i proto, že po sundání ho mohu asi jen zahodit. Zkusit to sice můžu i sám, ale je to záležitost cca 200 Kč a proto se ptám.

Taky jsem se s tím setkal (jiná kost, ale podobný syndrom) - po nalepení skla na displej začal telefén poněkud více hřát. Ne že bych krám neudržel u ucha, ale znát to je. Nevadí mi to, nicméně se jedná o docela zajímavý syndrom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru