Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Static DNS? Mikrotik

Zdravím, pokouším se v mikrotiku o něco podobného, jako je static DNS, ale nemám doménové jméno, jen adresu; vysvětlím na příkladu.
V mobilním telefonu (notebooku) mám aplikaci, která komunikuje se serverem např. 192.168.1.1 Pokud mám u registrátora registrovanou doménu např moje.domena.cz , je to jednoduché, z venku (internet) je v aplikaci: moje.domena.cz a doma (Wi-Fi, vnitřní siť) stačí v mikrotiku přidat statický záznam, že jméno: moje.domena.cz přeloží na: 192.168.1.1.
Problém nastane, pokud nemám registrovanou doménu a z venku mám v aplikaci přímo svoji veřejnou adresu např. 1.2.3.4, tak ve vnitřní síti neví mikrotik, co s požadavkem pro:1.2.3.4 udělat. Zkoušel jsem různé nastavení (firewall, nat) a nedaří se. Existuje na to v mikrotiku nějaká funkce? A rada, ať si nějakou doménu na svoji adresu zaregistruji, už jsem slyšel, to není řešení :-) Díky moc.

Řešení:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pripadá mi tá Tvoja požiadavka ako portforwarding....
pme 13.08.2018 21:15
pme
dstnat i port forwarding jsem zkoušel, testoval. Ale nefunguje. dstnat řeší požadavek z venkovní, ve…
MiKoMT 13.08.2018 22:36
MiKoMT
V tom pripade ide o hairpin nat.
fleg-sk 14.08.2018 07:20
fleg-sk
To: fleg-sk Díky moc za radu, jde skutečně o "hairpin nat". Nastavil jsem to v nat-u, vyzkoušel a ap… poslední
MiKoMT 14.08.2018 13:52
MiKoMT

dstnat i port forwarding jsem zkoušel, testoval. Ale nefunguje. dstnat řeší požadavek z venkovní, veřejné adresy, v tom problém není. Jde mi pouze o to, abych v nastavení té aplikace nemusel mít dvojí přístup; jeden se zadanou veřejnou adresou, pokud jsem "venku" na internetu a druhý, s adresou 192.168.1.1, pokud jsem na Wi-Fi ve "vnitřní" síti. Toť vše.

To: fleg-sk Díky moc za radu, jde skutečně o "hairpin nat". Nastavil jsem to v nat-u, vyzkoušel a aplikace se bez problémů připojí na server s vnitřní adresou, i když je v aplikaci v mobilu nastavená má venkovní veřejka. Ještě jednou díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru