Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AOMEI Backupper Professional WinPE Boot Legacy & UEFI 64 Bit?

AOMEI Backupper Professional WinPE Boot Legacy & UEFI 64 Bit
Prosím o radu. Jakou verzi mám použít k zálohování systémového disku, Legacy nebo UEFI? Mám Windows 10 Pro 64bit. Předem děkuji za rady.

Deska
Výrobca Gigabyte Technology Co. Ltd.
Model Z68XP-UD3 (Socket 1155)
Verzia x.x
Výrobca chipsetu Intel
Model chipsetu Sandy Bridge
Revízia chipsetu 09
Výrobca Southbridge Intel
Model Southbridge Z68
Revízia Southbridge B3

BIOS
Typ Award Software International Inc.
Verzia F1
Dátum 19.05.2011

Předmět Autor Datum
Ak tento xindel robí zálohy pod WinPE prípadne pod Linuxom pri uspatom systéme a dátach na disku, je… nový
Nuda 17.08.2018 18:28
Nuda
podle mě máš staženou libovolnou FREE verzi a ani náhodou za to nehodláš platit. použij co máš a neř… poslední
lední brtník 17.08.2018 18:50
lední brtník

Ak tento xindel robí zálohy pod WinPE prípadne pod Linuxom pri uspatom systéme a dátach na disku, je to jedno. Záloha aktívneho a primárneho oddielu so systémom sa robí bit po bite, teda zapíše všetko do zálohy bez výnimky.

Ak Aiomei nedokáže robiť tieto zálohy, ale robí ich výhradne live, za chodu spusteného systému, nie je to dobrý backupper, lebo pri obnove hrozí narušenie integrity dát. (to sú tie neviditeľné súbory $$* neustále zapisované-prepisované v korenie oddielu, ku ktorým bežná lama nemá žiaden prístup.

Osobne po prechode z Ghost od Norton Symantec, používam:
EaseUS Backup Todo, je vo free verzii, ktorá úplne stačí.

EaseUS Todo Backup robí na pevnom disku dualboot (v nástrojoch, tools-Enable PreOS), tj. možnosť výberu po Biose čo je ideálne, že sa nemusíš onanovať pri obnove s nejakými externými bootovacími médiami, cd/usb/fleš/mp3 apod., cpať ich do šaltrov a mechaník, aby si nakopol obnovu zo zálohy. (Ak ju máš v rýchlej rezerve pre obnovu situovanú na druhom logickom oddiele alebo druhom pevnom hdd v mašine). Ale tiež EaseUS Todo ponúka zároveň aj výrobu bootovačky na externom médiu, zicher je zicher.

Ja idem na; EaseUS Todo Backup Workstation, pri ktorej sa dá po výmene HW komponentov obnoviť pôvodná záloha podsunutím nových ovladačov.

podle mě máš staženou libovolnou FREE verzi a ani náhodou za to nehodláš platit. použij co máš a neřeš to, je to úplně jedno.

uefi by teoreticky mohlo být kompatibilnější s tvým hw. od legacy verze bych zas čekal, že nabootuje na skoro libovolném hw.
jestli řešíš jediný pc, je ti to fuk.

samozřejmě zálohu a obnovu ti nikdo nebrání vyzkoušet - teddy až na české tupoadminy, kteří si nechávají společný disk pro desítky gb systém a stovky gb dat dohromady - a pak to od sebe nemají jak oddělit nebo jak zálohovat/obnovit zvlášť.

pokud si nevěřš, musel bys předtím zálohovat celý systémový disk na jiný, třeba externí disk včetně všech pomocných oddílů. čili ani náhodou kopírování pod windows, ale boot ze spolehlivého systému.
součástí image disku pak musí být všechny pomocné oddíly = i ty co jsou ve správě disků bez označení = bez písmene.
win10 si při instalaci vynucují gpt disk i když to není třeba, o to větší rozkoš tě při obnově čeká.

držím palce a do konce už nahnutých prázdnin ani nedoufám v úspěch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru