Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klávesnice Mad Catz Strike 7 - má smysl oprava?

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal na Váš názor. Mám doma klávesnici Mad Catz strike 7 s propadlou zárukou. Klávesnice se asi týden po konci záruky sama vypla, prostě byla zapojená, já jsem ráno odešel do práce a když jsem přišel, tak nesvítila a nereagovala. Jediná věc, která nějak reagovala byl displej na klávesnici, ten se rozsvítil po zapojení a stisknutí tlačítka na panelu, ale ukazoval pouze černé pozadí.

Má otázka zní, má smysl si nechat klávesnici někde opravit? Nevím, co to bude stát, nevím, jestli to potom bude ok. Set této klávesnice s myší stál na Alze 12 000,-Kč (ano, jsem idiot, že jsem si ho koupil, to už vím), myš se začala rozsypávat ještě v záruce, ale bohužel jsem ji nereklamoval tolikrát, aby jsem mohl objednávku vrátit. Pokud někdo máte nějaké zkušenosti s Mad Catz klávesnicema nebo nějakým příslušenstvím k PC, případně s opravou a její cenou, neváhejte to sem napsat prosím.

Díky všem za věcné komentáře předem.

Tomáš

Předmět Autor Datum
Já bych se na opravu, která - tipuji - bude stát více než solidní normální klávesnice, vykašlal. A b…
L-Core 22.08.2018 09:50
L-Core
Díky za odpověď, asi to tak udělám,
Tomáš4698 22.08.2018 10:07
Tomáš4698
smysl ma jedine to strcit nejakemu kamaradovi ktery ma zkusensti s konstrukci/opravami elektroniky,…
lucifer 22.08.2018 10:49
lucifer
Tak otázka jestli ti jí někdo opraví a pak za kolik cenu by ti měli říct předem + - a dražší oprava…
sambilionk 22.08.2018 12:12
sambilionk
Jedna věc je zjistit závadu/cenu opravy. Teoreticky mohl odejít třeba jen nějaký drát v usb kabelu p…
MM_tank 22.08.2018 14:40
MM_tank
Není prava třeba monitory opravy do 600Kč za podsvícení atd (je to sice jako Tv,ale i za malý prachy…
sambilionk 22.08.2018 14:48
sambilionk
Zdravím, máte ještě tu klávesnici ? Taky bych potřeboval náhradní díly na ni :D poslední
kopec10 25.01.2019 08:00
kopec10

Já bych se na opravu, která - tipuji - bude stát více než solidní normální klávesnice, vykašlal. A být na tvém místě (já být na tvém místě), pořídil bych si mechanickou za cenu kolem 2k.

Při koupi posledního PC jsem zvažoval pořízení mechanické klávesnice, ale nakonec jsem (kvůli požadavku na "mé" rozložení kláves a nulové zkušenosti s těmi mechanickými) šel do totálního low-endu za ani ne 150 kaček. Opravdu za moc nestojí, ale psát na ni dokážu, beru ji jako nouzovku do doby, než si někde nějakou mechaničku vyzkouším (mám rád vysoký zdvih kláves). Doma si opečovávám staré kousky, ale ty už opravdu vypadají jako "nález na sběrném dvoře" než jako důstojná periferie :)

Výdrž klávesnice závisí i na zacházení. Já do ní nemlátím :-p

smysl ma jedine to strcit nejakemu kamaradovi ktery ma zkusensti s konstrukci/opravami elektroniky, at zkusi rozebrat, najit problem... Hodit do popelnice to muzete vzdy, ale treba pujde o nejaky studeny spoj, vadny elyt atd. - veci ktere by mohly byt resitelne i samo-domo (u nekoho kdo nema obe ruce leve a umi pajet atd.)

Tak otázka jestli ti jí někdo opraví a pak za kolik cenu by ti měli říct předem + - a dražší oprava o tý by tě měli pak informovat,jestli stála ca na dnešek 8000Kč jak píšeš tak oprava se vyplatí protože ty co koupíš kolem 3000Kč nejsou taky žádná hitparáda dneska,do litu bych to nechal opravit dráž už ne jestli to ovšem někdo vůbec opraví v ofic servisu...

Jedna věc je zjistit závadu/cenu opravy. Teoreticky mohl odejít třeba jen nějaký drát v usb kabelu případně nějaká snadno nahraditelná součástka na plošňáku v klávesnici /kondík/. Musíš ale sehnat někoho koho opravy elektroniky baví, nedávat to někde do servisního střediska kde jak z opravy nebude 2tisíce za náhradní díl tak řeknou neopravitelné, vyhoďte.

Já bych to minimálně zkusil rozdělat.
Druhá šance je sehnat podobnou vadnou a zkusit z toho udělat jednu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru