Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotaz na fotografování: "Pixel shift" v fotošopu - kolikrát zvýší rozlišení?

Nazdra, na dpreview vydali návod jak na pixel shift pro socky ( https://www.dpreview.com/articles/0727694641/here-s-how-to-pixel-shift-with-any-camera ) ,
princip je podobný Jako pentax dynamic pixel shift (že místo přesného posunu o pixel využívá náhodné posuny dané chvěním).

mě by zajímala jedna teoretická věc.

Kolikrát je možné zvýšit rozlišení v závislosti na počtu fotek? (Například u regulárního(doslova) pixel shift (záleží na výrobci, olympus má 8 shiftů), tam se zvýší 4x. )

+ Píšou tam také o svaté trojici zvýšení rozlišení, snížení šumu a odstranění aliasingu (zřejmě ze 2 pramenů: de-beayer a vlastní stack). To se každé po řadě
(rozlišení jakožto hlavní faktor je předchozí otázka )zlepší kolikrát? Případně je možné nějak (jak?) nastavit algortimu preferenci čeho? Například rozlišení se nezlepší, ale šum klesne (což je normální align+průmerování).

Díky sifon -

Tentokrát klidně mohou odpovídat i teoretici typu nuda, achasvimir a audax, dokonce na jejich odpovědi se těším .

Předmět Autor Datum
Já nevím, o tomhle slyším poprvé. Každopádně díky za info na zajímavou metodu. Selským rozumem bych… poslední
L-Core 22.08.2018 18:09
L-Core

Já nevím, o tomhle slyším poprvé. Každopádně díky za info na zajímavou metodu. Selským rozumem bych tipoval, že s počtem snímků ve stacku poroste i rozlišení, ale ten poměr bude klesat po hyperbole. Po určité době nemude mít zvyšování snímků ve stacku význam. Zda je to už u těch 20, netuším.

Rozdíl mezi rawem a 20/medium je opravdu markantní, projezdil jsem ten snímek křížem krážem - např u toho jeřábu vzadu vlevo je to hodně pěkně vidět.

Nicméně se svým superzoomovým kompaktem tohle jde mimo mě. Až budu mít fullframe zrcadlo… tak zase možná pixel shift potřebovat nebudu, do takových rozlišení se nemusím hnát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru