Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bzuceni PC

Cau, bzuci me neprijemne PC . mam jack na sluchatka a mikrofon nahore na PC skrini, kdyz mam sluchatka slysim to v nich i ostatni se kteryma mluvim napr: Teamspeak, reseni jsem zatim nasel, ze napojim sluchatka do monitoru. Bez sluchatek to bzuci celkem hlasite a kdyz to vite a nejde to nevnimat, tak to je hodne ........ Napred jsem myslel, ze to je disk nebo zdroj, ale kdyz jsem oddelal tvrzene sklo z boku a strcil dovnitr hlavu, tak je to podle me GPU, bzuci jen pri pusteni narocnejsi aplikace. Naprikald u PUBG nebo u testu userbenchmark. Kdyz jsem pustil userbenchmark, tak to dela, az naskoci test GPU.

video 1 : watch?v=EbZoSH4p_tk&feature=youtu.be
video 2 : watch?v=hsltkXE4b7U&feature=youtu.be

Sestava:

MSI GTX 1080 x GB,
amd ryzen 2600x,
hyperX 16 GB 3200MHz Predator,
EVGA SuperNOVA 650 G3,
MSI B450 TOMAHAWK,
SSD CRUCICIAL MX500

PC smontovala alza, mam ho asi 4 dny, tak ho muzu reklamovat.....

Předmět Autor Datum
no ty karty většinou dneska bzučí (coil whine) asi všechny za specifických podmínek - tisíce fps atd…
stylar 01.09.2018 02:07
stylar
Stačí uzemniť kasňu. (Skus radiátory alebo vodovodné trubky) Zrejme je v byte naťahaná iba dvojlink…
Nuda 01.09.2018 03:46
Nuda
Bzučel mi PC (GPU) u minulého PC v některých hrách. Stačilo zapnout v dané hře v-sync a bylo vyřešen… poslední
L-Core 01.09.2018 11:00
L-Core

no ty karty většinou dneska bzučí (coil whine) asi všechny za specifických podmínek - tisíce fps atd. což ani v praxi nemusí vadit, pokud je to ale fakt nesnesitelný zvuk i přes sluchátka, tak je to na reklamaci karty, i když tam ti spíš pronikají nějaké ruchy do kabelu HD_Audio, ten konektor sice bývá spolu s audio čipem oddělen od samotného PCB desky, ale pokud vede z front panelu obyč kablík přes skříň, tak to pak postrádá smysl, možná by pomohlo ho nějak izolovat či na něj dát ferity... nevím lepší je používat přímo rear jack zdířky z i/o shieldu.

Stačí uzemniť kasňu. (Skus radiátory alebo vodovodné trubky)

Zrejme je v byte naťahaná iba dvojlinka 230V/50Hz bez zemi, preto vzniká indukcia cestou nuláku a fázy vo vodičoch, ktoré spracuje zdroj PC mašiny. Stolné PC sú napájacou trojžilou zemnené stredovým kolíkom.

Skus si požičať záložný zdroj, UPS, ale výhradne sínusový s mierne osekanou krivkou 50Hz frekvencie, či sa situácia nezlepší.

Posledná možnosť je galvanický (oddeľovací filter) článok na zvukovom výstupe do monitora. Napríklad, apod. xindle na trhu: http://ix.sk/A1FDv

Bzučel mi PC (GPU) u minulého PC v některých hrách. Stačilo zapnout v dané hře v-sync a bylo vyřešeno. Zkus to, uvidíš. Já se na základě toho naučil v-sync zapínat úplně všude (vyjma Minecraftu). Monitor 60Hz, grafika trvale 60Hz, jsem spokojen, mezi honiče co nejvyššího fps nepatřím, všechny hry mi jdou plynule.
Jasně, tohle nemusí fungovat u každého bzučení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru