Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásek v nazval bych to asi "log in screen" před vstupem do BIOSu

Ahoj,
včera když jsem zapínal PC, tak se mi na monitoru objevili různé bílé kostičky a čárky podobné tomuto foto:2jCP avšak to bylo až tak hrozné, že jsem se nedostal ani do windowsu, tak si říkám asi problém v grafické kartě. Tento problém jsem vyřešil tím, že jsem kartu vyměnil za starou, která se válela doma(alespoň funkční), po zapnutí vše šlapalo. Dneska jsem se při startu dostal jenom sem foto:bzPz ..žádné klávesy na klávesnici v tenhle moment nereagovaly a jelikož jsem se s tímhle problémem už setkal, tak jsem nejprve restartoval pinem na desce BIOS, pořád stejné, zkusil jsem vyměnit baterku na desce a vše ok. Po pár hodinách co příjdu domů, stejný problém, klávesy nereagují, tak jsem zkusil nechat zapnutý jen monitor, vše ostatní jsem odpojil (klávesnice, myš..) a zas vše naskočilo. Proto se ptám, kde bude s největší pravděpodobností problém, deska, karta? Počítač je sakra starý a chápu, že se někteří budete divit, že ještě běží, ale bylo by super kdyby vydržel ještě chvíli :D

CPU: AMD Athlon II X2 280
GPU: GTX660-DC2O-2GD5(původní, která je nejspíš kaput), ta druhá, kterou jsem tam dal jméno nevím, ale program Speccy to ukazuje jako "NVIDIA Základní grafický adaptér Microsoft (MSI), vůbec nevím jestli pomůže
Deska: ASUSTeK M5A78L-M/USB3

Pokud je potřeba ještě něco, tak kdyžtak dopíšu, děkuji za pomoc, či objasnění, kde může být problém, rád se přiučím.

Předmět Autor Datum
Šance že ti jeden den odejde grafika a druhý něco jiného je malá. Čili spíš ta původní grafika je as…
MM_tankmobil 01.09.2018 15:52
MM_tankmobil
"Načnuté kondenzátory" mám chápat jak? :D Expert nejsem a tohle je pro mě něco s čím jsem se neměl j…
DGF 01.09.2018 16:04
DGF
http://www.lisak.cz/nafoukle-kondenzatory-restarty.html Nahoře je kondik nafouknuty nebo roztrhnuty
MM_tankmobil 01.09.2018 16:15
MM_tankmobil
Když jsem kouknul na ty na mojí desce, tak nějak nafoukle nebo rozrthaně nevypadají, vizuálně se mi…
DGF 01.09.2018 16:27
DGF
"Může být problém jen "uvnitř" bez nějakých znaků zvenčí?" Jestli myslíš ty kondiky tak těžko. Respe…
MM_tankmobil 01.09.2018 21:33
MM_tankmobil
Oukej, ještě jednou děkuji, třeba dnes se vše pustilo bez problémů, tak uvidím poslední
DGF 02.09.2018 09:38
DGF

Šance že ti jeden den odejde grafika a druhý něco jiného je malá. Čili spíš ta původní grafika je asi v pořádku. Jako první bych sehnal jiný zdroj a podíval se ,zda nejsou nacnute kondiky na desce. Zkusil bych test paměti programem memtest86 pravděpodobně pokud není vadná paměť to bude vytuhavat třeba po 40 minutách. HDD bych odpojil ať si nezkur. Windows při Zasecich.

"Načnuté kondenzátory" mám chápat jak? :D
Expert nejsem a tohle je pro mě něco s čím jsem se neměl ještě tu čest setkat :D Ale, tak člověk se postupem času učí a poznává různé, jako je pro mě teď něco nového :D Rád si o tom něco přečtu a popřípadě to nechám někomu, kdo tomu rozumí.

Když jsem kouknul na ty na mojí desce, tak nějak nafoukle nebo rozrthaně nevypadají, vizuálně se mi zdají v pořádku. Může být problém jen "uvnitř" bez nějakých znaků zvenčí?
Ještě bych dodal, že když už ten PC rozjedu, tak pak jede furt do doby než ho nevypnu a chci znovu spouštět.

"Může být problém jen "uvnitř" bez nějakých znaků zvenčí?"
Jestli myslíš ty kondiky tak těžko. Respektive samozřejmě stárnou a kapacita klesá ale to nepoznáš. Každopádně zjistit kapacitu kondenzatoru bez odpájení nejde. Pokud jsi nenašel nafoukle kondiky pusť tuhle možnost z hlavy.

Zkus vyměnit zdroj. Pokud tam máš víc jak jednu paměť zkus to vždy s jednou jestli to nepřestane dělat. Až tohle zkoušení budeš mít za sebou bude pravděpodobně zbývat jen deska a nebo cpu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru