Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Politá klávesnice od ntb

Zdravím,

včera večer jsem si na svůj hp elitebook 8440p omylem vylil trochu polévky. Nebylo ji moc a zasáhl jsem jenom levou část klávesnice. Ihned po tom co se to stalo jsem ntb odpojil, vypnul,utřel a obrátil ho vzhůru nohama a nechal ho tak az do druhého dne.

Před chvíli jsem ntb od té doby poprvé zapnul. Normálně se rozjel, ale část klávesnice nefunguje. Většina tlačítek jde, ale některé píšou něco jiného než by měly a některé nepíšou nic.

Podle návodu na yt jsem ntb otevřel, s tím ze klávesnici zkusím ještě vyčistit. Po otevření jsem ale zjistil že vlastně nevím co bych dál cistil (viz foto).

A tak se ptám. Je nějaká šance jak klávesnici svépomocí opravit, aby fungovala? Je možné ze začne normálně fungovat když ještě počkám? Pokud je na obě tyto otázky odpověď ne, tak kde byste mi doporučili tuhle klávesnici koupit, abych si ji mohl sám vyměnit a stalo mě to co nejméně? Vyplatí se objednat takovou klávesnici třeba z aliexpressu?

A moje poslední otázka. Dočetl jsem se, ze polití ntb muže mít za následek oxidaci součástek v ntb, která by mohla časem vést k jeho úplné záhubě. Nemyslím si, ze mi něco takového hrozí, protože jsem ho polil opravdu jen trochu a pod klávesnici se zda být vše v pořádku, přesto mi prosím někdo řeknete jestli podle přiložené fotky vypadá vše ok.

Předem děkuji za pomoc.

www.imagehosting.cz
www.imagehosting.cz
www.imagehosting.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Novou klávesnici. Kolu, polévku, kečup,... z membrány nedostaneš.
mif 02.09.2018 13:00
mif
Proč by nedostal? Když existuje isopropylalkohol. Stačí tu klávesnici rozebrat (ale upozornuji je to…
jezekhifi 02.09.2018 13:32
jezekhifi
To vysvětli třeba mému kolegovi. Žere nad kláveskou a pak se diví, že se mu sekají klávesy. Mileniál… poslední
mif 02.09.2018 15:56
mif

Proč by nedostal? Když existuje isopropylalkohol. Stačí tu klávesnici rozebrat (ale upozornuji je to dost složité to dát správně dohromady) a vyčistit membránu isopropylem.

A nedokážu pochopit, proč lidé jedí před pc, když na to funguje kuchynský stul. Fakt nechápu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru