Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem JAVA mobilní aplikace - co je to "JAVA pro Nokia", "JAVA pro Sony Ericsson", "JAVA pro Siemens", ...

Dobrý den,

prosím o odpověďi, mám dvě otázky.

Vím, že v dnešní době drtivé převahy patlafounů na kterých umí patlat i každá podprůměrná slepice i opice a tomu se i přizpůsobuje celkový návrh a koncepce patlafounů, patlafouních operačních systémů systémů a patlafouních aplikací, co se týká mojí otázky jde už o trochu archaické téma, ale zajímá mě to, zeptat se musím.

Při stahování mých oblíbených milovaných Java aplikací a her pro mojeho tlačítkového miláčka založeného na Javě jsem našel pár zajímavých stránek, kde je u mnoha Java aplikací ke stažení více verzí rozlišených podle toho jestli je to JAR nebo JAD soubor, podle rozlišení displeje (což je pochopitelné), ale často i podle toho, o jakou značku tlačítkového mobilu s Javou se jedná.

Často je tam psáno např.: "Stažení JAR pro Nokia 240x320", "Stažení JAD pro Nokia 240x320", "Stažení JAR pro Nokia 120x120", "Stažení JAR pro Sony Ericsson 240x320", "Stažení JAR pro Samsung 240x320", "Stažení JAR pro Siemens 240x320", "Stažení JAR pro Sagem 240x320", "Stažení JAR pro LG 240x320", ... zkrátka u většiny aplikací je nabízena verze pro více rozlišení a pro více dříve běžných značek mobilů a u mnoha aplikací dokonce snad pro každou značku zvlášť.

Rozdělení podle rozlišení chápu (už několikrát jsem na několika mobilech provozoval Java aplikace psané pro jiné rozlišení a aplikace byla buď jen přes část displeje nebo se naopak nevešla celá na displej - megahardcore hlavně u Bombermana, Diamond Twister a Block Breaker :-) , ale prkaticky vlastně snad u všeho :-) ).

1.) První moje otázka je: Co ale nechápu, jaký je rozdíl mezi JAR a JAD souborem, hlavně jaký je praktický rozdíl pro uživatele při stažení a používání aplikace?

2.) Druhá moje otázka: Co ale nechápu, jaký je rozdíl mezi tou samou aplikací té samé verze toho samého rozlišení displeje pro Nokii, Samsung, Siemens, Sharp, LG, Sony Ericsson, Motorolu, ... a podobně?

Děkuji moc za všechny smysluplné odpovědi k tématu.

Prosím, zdržte se nesmyslných odpovědí které nejsou k tématu, například jakože Java aplkiace jsou zastaralé a že dnes už každá slepice používá patlafouny a patlafouní aplikace, já taky nikomu nic nevnucuji, jen bych se rád dopátral odpovědí na položené otázky, ať už jsou jakkoliv "zastaralé". Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) JAD je jenom textový soubor obsahující mimo jiné odkaz na JAR souboru s aplikací jako takovou. 2)… poslední
Wikan 03.09.2018 09:44
Wikan

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru