Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rozbalit zip a nahrát na FTP iPad

Ahoj,

Nemám teď u sebe počítač a potřeboval bych stáhnout zip, rozbalit a nahrát na FTP. Vůbec ale nevím, jak to mám udělat? Mám to asi nějaký rozhašený, ale ten zip nejde ani stáhnout. Vnucuje mi to, že to mám nahrát na disk google nebo na iCloud, pak je tam ještě mém iPadu a složky programů, ale nejde vytvořit nová složka třeba "stažené" nebo tak. Prostě nikde nevidím tlačítko vytvořit novou složku do které bych si mohl stahovat soubory. Už jsem z toho docela zoufalý.. Neptal bych se na tak jednoduchou a samozřejmou věc, ale trápím se s tím už několik hodin a pořád na to nemůžu přijít a to se nepovažuji za nějakého počítačového úplného analfabeta. Děkuji moc.

Předmět Autor Datum
ale fuj. iPad je od Apple, takže na nějaké složky, ZIPy a upload na server přes FTP zapomeň. Leda by…
touchwood 04.09.2018 08:14
touchwood
To opravdu nikdo neví? Děláte si ze mě srandu, že nezvládnu něco tak primitivního, nebo to fakt nejd…
Mmaarreekk 05.09.2018 16:13
Mmaarreekk
Soubory a složky jsou pro Apple sprostá slova. Vnitřně tam samozřejmě existují, ale Apple dělá vše p…
Wikan 05.09.2018 16:54
Wikan
apple je pro blbce, tak nechápu co se divíš. Je to nástroj pro kreativce, Američany a lidi, kterým j…
touchwood 05.09.2018 20:58
touchwood
Kluci, vy me desite. Mam Macbook doma, pouzivam jej jen na DJing, skladani hudby a internet. Co se h…
MaSo 05.09.2018 21:05
MaSo
Macbook je normální unixový stroj s normálním posix-compliant UI, tam problém není. Problém je s uza…
touchwood 05.09.2018 21:14
touchwood
iOS má aplikace v Sandboxu, naprosto izolované, ale soubory jdou sdílet, lze je překopírovat z jedno…
Rce 05.09.2018 21:58
Rce
tudíž tvé konkrétní řešení tohoto dotazu jest jaké? Nějak jej nemůžu najít.
touchwood 06.09.2018 20:20
touchwood
Dobře, můžu se tedy zeptat na nějakou aplikaci co toto podporuje a kde to udělám?
Mmaarreekk 06.09.2018 12:26
Mmaarreekk
umíš číst? Pokud ano, umíš chápat psaný text? Pokud ano, proč se ptáš?
touchwood 06.09.2018 20:53
touchwood
Myslel jsem, jestli nevíš o aplikaci co je na to určená, když se odkazujes na první příspěvek.
Mmaarreekk 07.09.2018 12:04
Mmaarreekk
Nevím a upřímně ani nechci vědět, je mi to šumák. edit: a to si neber osobně. Je to prostě způsob,…
touchwood 07.09.2018 17:41
touchwood
apple nieje pre blbcov,v apple svete je administrácia a technické veci riešené rovnako ako vo svete… poslední
audax 08.09.2018 14:07
audax
Co chces presne posilat ? Posilat do telefonu muzes i pres iTunes/iCLOUD, malou prkotinu klidne i ma…
XoXoChanel 06.09.2018 12:34
XoXoChanel
potřeboval bych stáhnout zip, rozbalit a nahrát na FTP jsou to 3 související kroky. Jailbreak rozh…
touchwood 06.09.2018 20:22
touchwood
Jailbreak rozhodně nedoporučuju dělat nikomu. Z jakého duvodu ? Takze v tom pripade ani Root Androi…
XoXoChanel 06.09.2018 20:45
XoXoChanel
ano, jakékoli nabourání zabezpečení je damoklův meč nad uživatelem. je to úplně stejné, jako použív…
touchwood 06.09.2018 20:52
touchwood
• Ano rozumim a pojisté strance s tebou zcela souhlasim jelikoz pravda je zkratka takova. Ale jsou i…
XoXoChanel 06.09.2018 22:40
XoXoChanel
Podle toho, co chceš nahrát, nerozbalený zip asi není tou nejlepší volbou. Různé FTP a file managery…
Rce 06.09.2018 14:05
Rce

To opravdu nikdo neví? Děláte si ze mě srandu, že nezvládnu něco tak primitivního, nebo to fakt nejde? Připadám si jako blbec. Aplikace jsem zkoušel všechno možný, nefunguje ani jedna nebo to neumím nastavit.

Kluci, vy me desite. Mam Macbook doma, pouzivam jej jen na DJing, skladani hudby a internet. Co se hudby tyce, tak vse funguje daleko lepe, nez na PC. Stabilnejsi spoluprace s DJ HW a VST pluginy...

Ted jsem si ale vyzadal Mac i jako pracovni stroj (vyvoj v jave). Pouzivame Docker a podobne veci a ty jsou na Win7 dost problematicke. Mam za to, ze na unix-like systemu se mi bude pracovat o dost lepe, vzdy jsem totiz pouzival na vyvoj linux, az u soucasneho zamestnavatele mi byl vnucen Windows...

Macbook je normální unixový stroj s normálním posix-compliant UI, tam problém není. Problém je s uzavřeným iOS, který funguje na principu jailu - soubory můžeš mít, ale jsou vlastní pouze dané aplikaci, ve které je zpracováváš. Výjimka jsou tuším jen hudba a fotky, které jsou dostupné vícero aplikacím.

apple nieje pre blbcov,v apple svete je administrácia a technické veci riešené rovnako ako vo svete unixov,základné nástroje pre adminov,technikov a spol tam sú,druhá vec je tá,že bežný užívatel si ich musí nájsť,preto je systém odolný voči samoadminom,ktorí tam bez znalostí narobia len minimum škody na rozdiel od sveta windows...druhá vec je že zdielanie niečoho je nutné najprv bud nadefinovať cez system preferences/sharing cez grafické rozhranie a tam povoliť rôzne záležitosti a la ftp,samba a spol,alebo sa prihlásiť ako system root a definovať to cez terminal a sudo príkazy...so zip a spol vie macos/ios manipulovať natívne...jediná podmienka pokial chce zdielať len bežný user,musí súbory umiestniť bud do zložky users/share alebo do zložky users/userprofile/public/dropbox a nastaviť možnosť zdielania a prezerania pre everyone alebo konkrétnych užívatelov,ktorí sa tam majú povolenie pripojiť....

Co chces presne posilat ? Posilat do telefonu muzes i pres iTunes/iCLOUD, malou prkotinu klidne i mailem.
Posledni jsem mel 5ku, tak jak je to dnes nevim, ale muzes zkusit pouzit aplikci typu : https://itunes.apple.com/fr/app/ftpmanager-ftp-sftp-client/id525959186?mt=8
Mas na ton iPhone provedeny Jailbreak ? (bylo by to podstatne jednodusi, u 5 modelu jsem posilal soubory /na strane IOS -- Lucida+OpenSSH –/ klasicky pres Putty, Fillezila, podle toho jaky pouzivas OS)
* Jinak vsechny prispevky v ruznych vlaknech nemusis brat vazne, kdyz to neni windows, tak je to OSX, nebo neco jiného co je zcela nahovno, a sprasil to Ind, nepouzitelné (by me zajiamlo, jaky OS tedy tito lidi pouzivaji, asi zustali u DOS.)

Jailbreak rozhodně nedoporučuju dělat nikomu.

Z jakého duvodu ? Takze v tom pripade ani Root Androidu ?! Nekdy nejde o to jestli je reseni "rozhodne nedoporucujici" , ale aby nejakého reseni bylo vubec docileno nez jen zit s pocitem ze jsem neco udela spravne ale s resenim jsem nehl . "To vsechno" okolo je jen diskutabilni.

• Ano rozumim a pojisté strance s tebou zcela souhlasim jelikoz pravda je zkratka takova. Ale jsou i zodopovedni useri, kteri jsou si rizika vedomy a taky se tak podle toho chovaji. Sam uvadis ze je IOS uzavreny systém, je jasné ze to bude neco stat.
• K otazce, tazajaci zatim neuvedl zadné informace jen "ja chci", zip muze rozbalit v PC (neuvadi obsah, asi ma nejaky duvod nevim), iPhone nemam, ale na iPadu, na knizni obsah "PDF, ePUB, CBZ, CBR etc" mi staci jen Itunes, kde vse jen pretahnu (nebo celou slozku, které je obsah nasledovne automaticky rozdelen) a nasledovne je vse nahrano do iPAdu, bez potreby SSH nebo jiné sluzby :

[83264-itunes-pridani-dokumentu-knizky-png]

.
Mozna jestli znas SW CALIBRE (pro knihy) existuje zdileni pres sit, CALIBRE na PC a app "Calibre Camagnon" na IOS, funguje to docela spolehlive.

Podle toho, co chceš nahrát, nerozbalený zip asi není tou nejlepší volbou. Různé FTP a file managery dovedou udělat server FTP, třeba na fotky výborný program MyPhotos dovede udělat FTP server pro nahrání obrázků a videa. Čti v popisech programů. ten co to dovede ale většinou cpe soubory do svého Sandboxu. Nebo použij Dropbox, tam nahraješ a s DropBox dovede většina programů iOS spolupracovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru