Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkčnost HDD při instalaci OS na SSD oba zapojený....

Zdarec mám takovej problém s HDD,instaloval jsem znova OS W7 na SSD a měl zapojennej i HDD ,vše jsem zatrhnul u instalace na SSD přesto se něco zapsalo i na HDD a instalace selhala.No HDD jsem teda odpojil a instalace na SSD Ok vypadalo všechno v pořádku na HDD jsem se normálně dostal i klikání všude možně na něm OK jenže pokud jsem chtěl přehrát jakýkoliv video tak konečná načítání a nic to nepřehrálo.

Hodil jsem ho do druhého kompu tam jel normálně a objevila se tam složka z tý instalace tak sem jí odstranil vrátil do původního Pc a vůbec to nenabotuje když ho připojím poškozená instalace to píše.Mohl by pomoct reset BIOSu ? Mám tam nakřáplej ten držák CMOS baterky tak se v tom nechci zbytečně hrabat,nebo pomůže změna HDD svazku z H na F třeba?

Předmět Autor Datum
Nejjednodušší bude zopakovat si instalaci a vždy odpojit všechny ostatni disky. Párkrát sem na to ta…
MM_tankmobil 03.09.2018 23:28
MM_tankmobil
No to jo právě že jsem nakonec odpojil a nechal tam jenom SSD nainstaloval i s formátem znova,vše ok…
sambilionk 04.09.2018 05:08
sambilionk
přejmenování disků nepomůže, systém přece bootuje dřív, než se z registrů dozví, jaká písmena disků…
lední brtník 04.09.2018 00:26
lední brtník
Ten druhej sem pak odpojil dal na SSD formát a znova instalaci,problém je že na tom HDD něco zůstalo…
sambilionk 04.09.2018 05:16
sambilionk
Možnás odstranil nějakou složku, ale neodstranil "aktivní oddíl", kde se očekává zavaděč. Použij dis…
dsa 06.09.2018 10:16
dsa
Dík vyzkouším... poslední
sambilionk 06.09.2018 15:21
sambilionk

Nejjednodušší bude zopakovat si instalaci a vždy odpojit všechny ostatni disky. Párkrát sem na to taky zapomněl.

Pokud nejdou přehrávat jen filmy můžeš zkusit nahrát k-lite Mega chodec pak je tam i jiný přehrávač (nebo třeba vlc média player)

No to jo právě že jsem nakonec odpojil a nechal tam jenom SSD nainstaloval i s formátem znova,vše ok jenže po opětovným připojení dalších HDD pak byl s tímhle HDD problém že to prostě nespustilo video respektivě podlouhém načítání něco málo jo ale většinu ne ani v Pot playeru ani ve VLC,psalo to složka (s filmama) přestala odpovídat.

Otestoval jsem ten HDD v jiným Pc a tam se objevila ta složka z instalace co nebyla vidět na tom původním Pc ,odstranil jsem jí (tam fungoval HDD Ok) dal nazpět HDD do Pc kde byl a už OS stím HDD vůbec nenabootoval,tohle se mě práve ještě nikdy nestalo a nevím co s tím na tom HDD je 2TB dat takže formátovat ho nemůžu a jako by si to to prkno pamatovalo ten HDD že na něm něco bylo z instalace co už ovšem zmizlo...

přejmenování disků nepomůže, systém přece bootuje dřív, než se z registrů dozví, jaká písmena disků ten systém používá - do té doby zná jen hexa identifikátory oddílů.

správa disků ukazuje kde je bootloader, který oddíl na disku je aktivní. správně vybraný instalační disk měl být předvolený v biosu, nebo tam druhý disk neměl být.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru